Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası, okul ve personel servis aracı sürücülerini ileri sürüş teknikleri, mevzuat, öfke eğitimi ve davranış kontrolü konularında bilgilendirdi.
Aydın Şoförler Taksiciler Otobüsçüler Minibüsçüler ve Servis Aracı İşletmeleri Esnaf Odası, Aydın İl Emniyet Müdürlüğü ile Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde okul ve personel servisi şoförlerine yönelik olarak eğitim semineri düzenlendi. Aydın Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleşen eğitime Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Semih Özmeriç, İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü temsilcileri katıldı.
Okul ve personel servisi sürücülerinin yoğun ilgi gösterdiği seminerde İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlükleri eğitimleri ile uzmanlar tarafından şoförlere ileri sürüş teknikleri, mevzuat, öfke eğitimi ve davranış kontrolü konularında uygulamalı ve teorik bilgiler verildi. Semineri başarıyla tamamlayan sürücülere İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sertifika verileceği bildirildi.
Düzenlenen seminere okul ve personel servisi şoförlerinin yoğun katılım göstermesinin memnuniyet verici olduğunu ifade eden Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Semih Özmeriç, eğitime destek veren Aydın İl Emniyet Müdürlüğü ve Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teşekkür etti. Öğrenci ve personel taşıma hizmetlerinin üst düzeyde yapılmasının önemine işaret eden Özmeriç, binlerce ailenin çocuklarını servis araçlarıyla okul ve işyerlerine gönderdiklerine işaret etti. Ailelerin çocuklarının güvenli bir erişimde gidip gelmelerini beklediğini belirten Özmeriç, “Özellikle eğitim öğretim dönemi süresince cadde ve sokaklar, sabahın çok erken saatlerinde kalkarak okullarına gitmek zorunda kalan yüzlerce çocukla dolacaktır. Onların henüz çocuk ve çok genç oldukları için yetişkinler kadar dikkatli olamayacakları gibi, uykusunu alamamış veya uyku mahmurluğunu henüz üzerlerinden atamamış olabilirler. O nedenle de dikkatli olamayacaklarını varsayarak her zaman çok ama çok dikkatli olmalıyız. Kazalara araçların değil, sürücülerin neden olduğu gerçeğini aklımızdan çıkarmayarak, bilhassa okul ve işyeri önlerinde yavaş seyir etmek ve korna çalmak gibi gereksiz gürültü yapmaktan da kaçınmak gerekmektedir” diye konuştu.
Kazaların temel sebebinin eğitim eksikliğine dayandığını ifade eden Özmeriç, farklı konuları kapsayan bu eğitim seminerinin öğrenci ve personel servisi sürücüleri için faydalı olacağına inandığını kaydetti. Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası olarak eğitime ve güncellenmeye büyük önem verdiklerinin altını çizen Özmeriç, her gün halkla iç içe bir şekilde taşımacılık hizmeti veren şoförlere yönelik projelerinin devam edeceğini sözlerine ekledi.