Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli’de yayın yapan bir yerel gazete çıkan habere tepki göstererek, “Siyaset araç, kişiler amaç olamaz” dedi.
Başkan Alıcık, yaptığı açıklamada; geçtiğimiz günlerde bir yerel gazete “Nazilli Belediyesi’nde Belediye Başkanı Haluk Alıcık belediye başkan yardımcılarını, bürokratları ve memurları toplayıp’’Ben anıtlar kuruluna gittim ve önce kurul başkanı ile görüştüm. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin Nazillide yapacağı alt geçit yatırımını istemiyorum Ancak o gün toplantıda ben istemiyorum demeyeceğim. Çünkü benim için siyasi intihar olur. Ben ‘Evet’ diyeceğim, siz ‘Hayır’ diyeceksiniz. Ben bu konuda Vali Bey ile konuştum. Zaten Vali Vey de sizi aramış” şeklinde bir konuşma geçekleştiği yönünde haberlerin yer aldığını anımsattı.
Haberin gerçeklikten uzak olduğunu savunan Başkan Alıcık, “Ben Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık olarak ‘Halka hizmeti, Hakka hizmet’olarak benimsemiş kişiliğimle ‘Biz Nazilli’yi Karşılıksız Sevdik’ düsturuyla çıktığımız bu hizmet kervanında çok şükür Nazillimiz ve halkımız için şimdiye kadar en iyisini yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Halkımıza hizmetin kimden,nereden,nasıl geldiği önemli değil.Yeter ki hizmetler gelsin ve bu hizmetler sayesinde halkımız huzura ve rahata kavuşsun.Bizim için önemli olan budur.
Bakın arkadaşlar, geçtiğimiz yıl Dandalaz barajı Nazilli su isale hattı projesi için Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu ile yaptığımız içten samimi temas ve talepler neticesinde Nazillimizin yüz yıllık su projesine imzamızı attık. Kimin vasıtası ve yardımıyla artık. Sayın bakanımız Veysel Eroğlu vasıtasıyla. Biz, o partili, bu partili demeden tüm milletvekillerimizle birlikte talebimizi ilettik. Allah razı olsun Sayın Bakanımdan ki hattımıza kavuştuk. Yine geçtiğimiz dönemde okullar, hastaneler, camiler, huzurevi, köprüler ve bunun gibi işler yaptık. O yaptığımız işleri ilgili bakanlıklarımızın emrine verdik. Açılışına bile davet edilmedik ama devir_teslim görevimizi yerine getirdik. Niçin? Çocuklarımız için. Niçin? Halkımız için. Bizim kitabımızda fesatlık, hazımsızlık, çekememezlik yazmaz. Her kim bu ülke için, bu şehir için bir çivi çaktıysa Biz, Allah razı olsun der minnetle anarız.
Bu asılsız iddialar ve söylenenler karşısında onları Allaha havale ediyorum. Çünkü şahsımın ve ekibimin Nazillimiz için canla başla nasıl bir çalışma içinde olduğumuz ortadadır. Gece-Gündüz çalışarak halkımızın daha refah ve kaliteli bir yaşam sürmesi için sürekli bir çaba ve gayret içerisindeyiz. Nazilli Belediyesi olarak tüm kurumlarla olan samimi ve gerçekçi diyaloglarımız herkesçe malumdur. Dandalaz su ihale hattı, Dere köy çayının ıslah çalışması da yine; Orman Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu’nun bizzat talimatıyla DSİ tarafından hayata geçirilmiş ve çevre düzenlemesi Beledîmizce vatandaşlarımızın sosyal kullanımları için özellikle bu yönde dizayn edilmiştir” dedi.
“Bize göre kurumlar arası bütünlük, devamlılık, iş birliği, fikir alış verişi ve diyalog söz konusudur ve önemlidir” diyen Başkan Alıcık, “Bu sebepten dolayı Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden gelecek hizmeti ve hizmetleri hazmedemeyeceğimizi, içimize sindiremeyeceğimizi düşünmek, bir nevi akıl tutulması olur. Hal böyle iken Nazilli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünce 06 Mart 2015 tarih ve 225 sayılı yazışma ile Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı fen işleri başkanlığına yatırım talebi gönderilmiş ve bu yatırımların Büyükşehir Belediyesince yapılması talep edilmiştir. Buna göre; Hali hazırda projeleri mevcut olan Pirlibey Mahallesi şehir içme suyu ve kanalizasyon şebekesi yapılması ve mevcudunun yenilenmesi işi, Hali hazırda projesi mevcut olan Nazilli ilçesi II. ve III. Etap su şebekesi yenileme işi, Hali hazırda projesi mevcut olan İsabeyli Mahallesi arıtma tesisi yapılması işi, Nazilli ve Çevresine hitap edecek kapasite ve donanımda kadın sığınma evi yapılması işi, Şehir merkezlerinde açık, kapalı otoparkların oluşturulması, Yeni imar uygulaması yapılmış 18. Maddeye göre yol terkleri olmuş bölgelerde yeni yolların açılması, alt yapı çalışmasının yapılması, Daha önce köy olup Büyükşehir yasası ile birlikte ilçemize yani katılan mahallelerin bağlantı yollarının yenilenmesi, bağlantısı olan toprak yolların kaplanmasının gerçekleştirilmesi, Nazilli DKY transit geçişini kolaylaştıracak yeni çevre yolunun açılması. Nazilli İstasyon Bulvarının yeniden düzenlenmesi, Şehir içinde alt yapısı tamamlanmış yolların kaplamalarının yenilenmesi, Nazilli şehir içi trafik akışının yeniden planlanması (tek yön uygulamaları) ve buna göre kavşakların sinyalize çalışmaların yapılması, Bu işlerin yapılmasını talep eden bir belediye nasıl olur da yapılacak olan hizmetleri engellemeye kalkar anlamıyorum. Bütün bu yazılan çizilen şişirme haber haberler bir yana ‘Nazillinin şifresi çözüldü’ bu iddialar gerçek mi gibi başlıklarla yayınlanan gazetelerde şahsım ile birlikte Devletimizin Aydın’daki en üst düzey temsilcisi, ilimizin İlbay’ı, değerli büyüğümüz, adalet timsali ve değerli bir şahsiyet olan Sayın Valimize ve taşınır kültür ve tabiat varlıkları ile taşınmaz kültür varlıklarımızın belirlenerek korunması, değerlendirilmesi ve yaşatılarak gelecek kuşaklara aktarılmasında misyon ve vizyonuna sahip devletimizin ciddi kurumlarından biri olan Anıtlar Kurulunun değerli başkanına ve yönetim kurulu üyelerine dil uzatılmış, terbiye ve hat çizgileri aşınmıştır.
Yanlışlıklar boyunca sert senfonileri bestelemekten ve tek hayırlı iş olarak birinin yanlışını yakalamaktan başka rolü ve düşüncesi olmayanların kulakları çınlasın. Sonuç olarak, şehrimize böyle anlamsız yere zarar vermeye çalışanların kendilerine gelmelerini temenni ediyorum. İlk yola çıktığımız gün ki şevk ve azim ile Nazillimize en iyi hizmeti yapmaya devam edeceğiz. Şu çok iyi bilinmelidir ki gereksiz mesnetsiz ve asılsız iddialarla kamuoyunu meşgul etmek, yanlış bilgilendirmek, şahsım idaresinde bulunduğum makamın, kamu görev ve hizmetinde bulunanlara karşı, bu görev ve hizmetin yerine getirilmesi ile ilgili olarak yapılan dayanağı olmayan haberlerden dolayı saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut fiil veya olgu isnat etmek suretiyle yıpratma girişimlerinden dolayı, gerekçesi olmayan beyan sahiplerine gerekli yasal işlemi başlatacağımızı da kamuoyuna ve değerli Nazilli halkımıza bilgilendirmeğe görev sayarım.
Niyetleri birlik ve beraberliği bozmak ve üzmek ise onlara şunu söyleyeyim. Boşa yorulmasınlar iman-i bir kuvvete şeytan-i bir kuvvetin galip geldiği görülmüş müdür? Siyaset kişilerin değil, dava ve mefkûrelerin muhasılasıdır. Çıkıp fışkırdığı memba, hizmettir. Kişiler araç, siyaset amaçtır. Siyaset araç, kişiler amaç olamaz”