İlk kez 21 yıl önce başlatılan ve Geleneksel hale gelen Didim Barış Şenliği yarın başlıyor. 3 gün sürecek şenlikte bir çok sosyal ve kültürel etkinlikler yapılacak .
DAHOT Halk Oyunları Festivali ile birleşen şenlik bu sene 3 gün sürecek, yarın sabah 09:00’da Apollon tapınağından Barışa Pedal Çevirme etkinliği ile başlayıp 9.30’da Cumhuriyet meydanında Ata’ya çelenk sunumuyla startı verilecek olan şenlik boyunca Akbük ve Didim Merkezde etkinlikler yapılacak. Belediye Düğün salonunda açılacak resim ve Karikatür sergisi 3. Gün Akbük Zübeyde Hanım Parkında sergilenecek.
İlk gün düzenlenecek olan Panelde Darbe ve Demokrasi konusu işlenecek Panelistler Erdoğan Ayıdn ve Abdullah Manaz olacak. Ardından Barış meşalesinin yakılma töreni öncesi Altınkum Yalı Caddesi üzerinde toplanacak guruplar yürüyerek Barış anıtına gelecekler ve Barış Meşalesi yakıp Barış güvercinlerini 21. Kez serbest bırakacaklar. Aynı saatlerde denizde de barış için kulaç atılacak. Akşam Ticaret Odasında Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir Opera ve Bale Müdürlüğü sanatçılarını Opera gösterisi yapacak ve Altınkum’da DAHOT Halkoyunları topluluğu gösteri yapacak.
2. Gün etkinlikleri çocuklara yönelik Ata binme ve gezi turu ile başlayacak. Didimli çocuklar Altınkum Barış 1 Kafeteryasında Barış’ı çizecekler. Yunanistan Samos Müzik Gurbu ve Didim Rüzgar Üstü gurupları konser verip Halk oyunları gösterileri sunulacak. Aynı saatlerde Akbük’te de Yeşilçam Şarkıları Konserini Didim Müzik Derneği DİMDER verecek.
Son gün Akbük’teki resim sergisi saat 11’de açılacak, akşamında da Altınkum’da DAHOT’un gösterisi yapılacak ve Halk Konseri verilecek.