Efeler Belediyesi Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan Ulukent Sitesi yanındaki alanı ’Kültür ve Sanat Parkı’ olarak düzenleyerek vatandaşın hizmetine açtı. Parkta oluşturulan ’Sokak Kütüphanesi’ köşesi vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.
Kışın yağmur sularını Ulukent Sitesi’nin yer altı otoparkına sızdıran alan site sakinleri için büyük bir sorun haline geldi. Durumun Efeler Belediyesi’ne bildirilmesinin ardından sorunu yerinde inceleyen Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, olumsuz durumun giderilmesi için Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü’ne gerekli talimatları verdi. Alanı Kültür ve Sanat Parkı olarak yeniden düzenleyen belediye ekipler, site sakinlerine rahat bir nefes aldırdı.
FARKLI BİR KONSEPT UYGULANDI
Kültüre ve sanata veren Efeler Belediyesi hem çocukların, hem gençlerin, hem yetişkinlerin faydalanabileceği, resim yapabileceği, oynayabileceği, müzik aleti çalabileceği, satranç oynayabileceği, kitap okuyabileceği, yazarların ve şairlerin sözleriyle düşünebileceği, kaykay ve fitness sporu yapabileceği bir proje geliştirdi. 1000 metre kare alan üzerine kurulu parkta; kurumuş ağaçlardan, Park ve Bahçeler Müdürlüğü atölyesinde yapılan özel ahşap banklar, abaküs, resim tuvali, sokak kütüphanesi, ahşap kalem ve ağaç görünümlü heykeller, ayrıca; ahşap çocuk oyun grubu, müzik aletleri, satranç oyun alanı, açık hava spor aletleri, Efeler Hatırası köşesi gibi Aydın’da hiçbir parkta göremeyeceğiniz özel kent mobilyaları konuldu.
Kısa sürede yapımı tamamlanan parkın açılış törenine Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, Eşi Gülay Özakcan, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Ahmet Ören, CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci, Efeler İlçe Başkanı Selim Gürgün, CHP Aydın İl Kadın Kolları Başkanı, Efeler İlçe Başkanı, belediye meclis üyeleri, oda başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri, birim amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
MUHTAR, BAŞKAN ÖZAKCAN’A TEŞEKKÜR ETTİ
Törende ilk olarak konuşan Mahalle Muhtarı Ahmet Ören, "Çağdaş kent yönetiminin en güzel örneklerini halkımızın hizmetine sunan Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan’a çok teşekkür ediyorum. Belediyemizin hizmetini mahallemizin diğer sokaklarında ve diğer mahallelerimizde fazlasıyla görmeye devam edeceğimizin inanıyor, emeği parkımızın halkımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi.
"PARKLAR ŞEHRİN OLMAZSA OLMAZIDIR"
Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan parkların şehirlerin olmazsa olmazı olduğunu ifade ederek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü; "Park alanları kentlerde çocuklarımızın, gençlerimizin, yaşlılarımızın hoşça vakit geçirdiği mekanlardır. Özellikle mahalleye dönüşen köylerimiz başta olmak üzere Aydın’da bu tür mekanlara çok ihtiyacımız var. Bugüne kadar çok sayıda mahalleye dönüşen köylerimiz dahil olmak üzere Aydın merkezde park alanı olarak gördüğümüz yeşil alanı park haline getirme çabası içerisinde olduk. Köyden mahalleye dönüşen yerleşim alanlarımızı görev süremce hepsini tek tek ele alıp, orada yaşayan yurttaşlarımızın hizmetine sunmak üzere güzelleştirip, oradaki yaşam kalitesini yükselterek, daha huzurlu ve mutlu yaşam ortamı yaratmanın gayreti içerisindeyiz. Kültür ve Sanat Parkımız Kent Konseyimizin de önerileri doğrultusunda farklı bir konseptte ele alınarak yapıldı. Sadece yeşil alan olarak değil, kültür, sanat ve eğitime yönelik amacı olan ve bu anlamda vatandaşlarımıza hizmet edecek farklı bir alan oluşturduk. Ulukent yapıldığından bu güne kadar çok nezih bir site olarak varlığını sürdürüyor. Ancak bu park oluşmadan önce geldiğimde park alanından sitenin altına suların sızdığı bir olumsuz yapı vardı. Bu anlamda gerçekleştirdiğimiz yalıtımlarla o sorunu da gidermiş olduk."
Yapılan konuşmaların ardından açılış kurdelesini davetliler ile birlikte kesen Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, davetliler ile birlikte parkı gezerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
SOKAK KÜTÜPHANESİ İLGİ ODAĞI OLDU
Parkın içerisinde konulan ve isteyen vatandaşların ödünç kitap alarak okuyup geri getirmesine olanak sağlayan ’Sokak Kütüphanesi’ parkta en fazla ilgi gören alan oldu. Sokak Kütüphanesi hizmetinden dolayı Başkan Özakcan’a teşekkür eden vatandaşlar, "Okumanın önemi hepimizce malum. Kültürlü bir insan olmanın tek yolu okumaktır. Hiçbir şey okumanın yerini tutamaz" ifadelerini kullandılar.