Aydın’ın Karacasu ilçesinde bir evi olmadan arazilerde ve atıl yapılarda kalarak yaşayan Ali Ekber Kurtoğlu isimli vatandaş Kaymakamlığın verdiği evi “Bu kedi ve köpekleri o eve götüremem. O zaman bu hayvanlar aç kalır” diyerek geri çevirdi.
Ali Ekber Kurtoğlu(56), 26 sene önce eşinden ayrılmasından sonra bağlama çalarak kazandığı para kiraya yetmemesi üzerine yazın arazilerde kışın da terk edilmiş kapısı penceresi olmayan atıl yapılarda yaşamaya başladı. 2 yıldır Küçükdağlı Mahallesi Nacıpınar Yaylası Küme Evleri mevkisinde bulunan kapı ve pencereleri olmayan evde yaşayan Kurtoğlu, soğuğa aldırmadan burada 15 kedi ve 7 köpekle hayat mücadelesi veriyor.
EVSİZ KALMAYI TERCİH ETTİ
Aydın’a bağlı Ortaklar’da doğan Kurtoğlu liseden sonra bağlama çalarak yaşam mücadelesine atıldı. Karacasu’da bir işletmecinin bağlama çalan birine ihtiyacı olması üzerine 1984 yılında Karacasu’ya gelen ve o yıldan bu yana Karacasu’da yaşayan Kurtoğlu 1993 yılında eşinden ayrıldı. Ardından maddi imkanı el vermemesi üzerine kiradan ayrılıp bulduğu boş yıkık binalarda yaşamaya başlayan Kurtoğlu’na Kaymakamlık tarafından sosyal konutlarda yer olmaması üzerine bir ev tut, kirasını ödeyelim teklifinde bulunuldu. Kurtoğlu bu teklifi “Bu kadar kedi ve köpeği o eve götüremem, bunlar aç kalır” diyerek reddetti.
KAYMAKAMLIK VE BÜYÜKŞEHİR SAHİP ÇIKTI
Kurtpğlu’nun kedi ve köpeklerinden ayrılmak istememesi üzerine Küçükdağlı Mahalle Muhtarı Muhammet Nasır bir çözüm bulmak için Aydın Büyükşehir Belediyesine başvurdu. Yapılan girişimler sonucu Kurtoğlu’nun şu an yaşadığı virane evin bir odası Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Karacasu Belediyesi tarafından tadilat edilecek. Karacasu Kaymakamlığı eşya yardımında bulunulacak. Mahalle muhtarı Nasır’ın da camları ve halıları karşılayacağı ve hayvan dostu Kurtoğlu’nun kışı açıkta geçirmemesi için gerekenin yapılacağı öğrenildi.
‘HAYVANLAR KENDİ BESLENEMİYOR’
Kendisine yardımda bulunanlara teşekkür eden Kurtoğlu, “2 senedir burada kalıyorum. Soğuklarda aşağıda ocaklıkta ateş yakarak, battaniyelerle idare ettim. Arazi şartlarına uyum sağladım. 15 kedi, 7 köpeğim var. Bazen avcılar geliyor. Dikkat etmiyorlar hayvanlara zarar veriyorlar. Ben de uyarı yazıları yazdım. Yiyin için, eşyaları götürmeyin, hayvanlara zarar vermeyin diye. Kaymakamlık evlerini bu hayvanlara bakabilmek için istemedim. Bana teklif ettiler ama hayvanlar açıkta kalıp ölmesin, tabiat dengesi bozulmasın diye kabul etmedim. Bu hayvanlar kış döneminde kendileri beslenemiyorlar. Ben bakarım diye kendimi feda ettim” dedi.
’HER CANLININ BİR GÖREVİ VAR’
Hayvan sevgisinin yaşamı sevmek olduğunu ifade eden Kurtoğlu ekolojik dengenin bozulmaması için hayvanları sahip çıkmaya çalıştığını dile getirdi. Kurtoğlu, “Yabancı ülkelerde insanlar neden hayvan besler çünkü hayvanlar bulunduğu çevreyi güzelleştirir. Kötü enerjilerini alıyor insanların. Biz bu hayvanlara bakamazsak ekolojik dengemiz bozulur. Allah istese hayvanların hiçbirini yaratmazdı. Yarattığına göre bu evren sadece insanoğlunun evreni değil hayvanların da evreni. Hayvanları korursak çevreyi koruruz” şeklinde konuştu.
UZAY MERAKI İLE ŞAŞIRTIYOR
Hayvan sevgisinin yanında uzaya ve felsefeye merakı ile tanınan Kurtoğlu “Uzay Araştırmaları Bölümünde eğitim almak isterdim” dedi. Uzay felsefesi ve uzay teorisini okudum. Dünyadan başka dünyalar da var. 10-15 seneye kadar oralara gidebileceğiz. Başka evrenlerde kesin olarak hayat var. Üniversiteyi tamamlayamadım belki ama hayat üniversitesi bana her şeyi öğretti” ifadelerini kullandı.
(MB-Y)