Nazilli’de 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü etkinlikleri düzenlendi. Nazilli Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen programda öğrenciler sergiledikleri performansla göz doldurdu.

Programı izleyenlerin duygusal anlar yaşadığı etkinliğin açılışında gerçekleştirilen saygı duruşunun ardından protokol üyeleri ve davetliler İstiklal Marşını büyük bir coşkuyla okudu. Nazilli Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Münire Işık’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından İstiklal Marşını şiir olarak en iyi okuyan öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi. Programın devamında ise Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un hayatı çeşitli dramalarla yansıtıldı.

Nazilli Belediyesi Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi Tiyatro Salonunda gerçekleştirilen programa Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük, Belediye Başkan Vekili Ender Vardar, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş, Cezaevi Jan.Bölük Komutanı Yzb. Kalender Savaş Ünal, Askerlik Şube Başkanı Per.Üstğm. Samed Demet, İlçe Jandarma Komutanı Üstğ. Yalçın Gürenci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Cihan Koçyiğit, İlçe Müftüsü Necati Topaloğlu, daire müdürleri, MHP İlçe Başkanı Adnan Dönmez, muharip gaziler, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Milli Şair Mehmet Akif Ersoy

2016 yılında Aydın’da yılın en başarılı öğretmeni seçilen ve Cumhurbaşkanı tarafından Ankara’da ağırlanan Nazilli Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Münire Işık, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında Mehmet Akif Ersoy’un şiirleriyle nasıl milli bir şair olduğunu anlattı. Işık, “Milletlerin tarihlerinde öyle zamanlar vardır ki; mili hafızasının en derinlerinde yer alır. Türk milleti için bu durum çok daha derin izler taşıyan olaylar silsilesi ile birbirine bağlıdır. Trablusgarp, Balkan, Çanakkale, Yemen, Kafkas, Kanal ve son tahlilde Milli Mücadele. Türk milleti, 20. yüzyılın başlarından itibaren bitmez tükenmez bir beka davasının cansiperane mücadelesini vermektedir. Tarihin bu kanlı seyrinde can borcumuzu da, kan borcumuzu da esasen fazlasıyla ödemiştik. Türk milletinin o heyecanlı günlerde ’korkma’ ,devam et, diyecek bir haykırışa, vatan, millet, bayrak, sancak ve en önemlisi istiklal sevdası gibi kutlu bir amaçta birleştirip, tek yürek, tek beden olmuşçasına diriltecek, milli bir dirilişe ihtiyaç vardı. O gür ses, hepimizin bildiği gibi Milli Şairimiz Mehmet Akif’ten gelecektir. Türk Milletine ve şanlı bayrağına seslenen, yazmış olduğu şiiri Türk ordusuna ithaf eden koca şair; dizeleriyle bu topraklardaki var oluşumuzu ebediyyen mühürlemiştir. Bize bu cennet vatanın altındaki binlerce şehidi hatırlatan, yurdumuza alçakları uğratmamamızı, gövdemizi siper etmemizi isteyen, ‘ben ezelden beridir hür yaşadım hür yaşarım’ diyerek dünden bugüne ışık tutan, korkmamamızı haykıran, bize kim olduğumuzu hatırlatan, bu al sancağın dalgalanması ve ezanların yurdumun üstünde ebedi inlemesini bize görev olarak veren, eğer görevlerimizi yerine getirmezsek, ‘sana olmaz dökülen kanlarımız sonra helal’ diye bizi uyaran ve kendimize getiren, Mehmet Akif’imiz var. Büyük şair, bütün Türk milleti adına, yüreğimin en derinlerinden sana ve ebediyete göç eden, istiklal yolunda, emeği geçen bütün kahramanlarımıza yüce rabbimden gani gani rahmet diliyor, peygamberimize komşu olmanızı niyaz ediyorum” dedi.