AK Parti Aydın Kadın Kolları İl Başkanlığı, 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası nedeniyle Adnan Menderes Üniversitesi Onkoloji bölümünde yatan lösemili çocukları motive etmek adına çam fidanı götürdü ve çocuklar ile birlikte o ağaçları süsledi. Ardından süsledikleri ağaçlara çocuklar dileklerini astı.
AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Seda Sarıbaş, "Bizler Lösemi’nin bulaşıcı değil, sevginin bulaşıcı olduğunu biliyor ve buna inanıyoruz! Aslında ilk etapta amacımız bu ağaçları kendimiz toprağa dikmekti fakat mevsimsel olarak henüz dikim döneminde olmadığımız için ağaçlarımızı buraya getirdik ve elle süsledik. Bizim buradaki amacımız ufak da olsa bir umut kapısı olabilmek. Tedavi amaçlı yapabildiğimiz sadece umut ışığı verebilmek. Görüyorsunuz çok küçük çocuklarımız var. Onların mutluluğu bizimde mutluluğumuzdur. Lösemi bulaşıcı bir hastalık değildir, hastalık normal insanlardan onlara bulaşır. O yüzden insanların onlara hastalıklı bireylermiş gibi yaklaşmaması daha çok onlara moral vermesi gerekiyor" dedi.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yusuf Ziya Aral da, hastanede 8 çocuğun tedavi gördüğünü belirterek, "Bizim kullandığımız ilaçlardan daha önemlisi hastalarımızın morali. Bu tür etkinlikler çok moral veriyor hastalarımıza. Verdiğimiz ilaçlardan daha etkili olduğuna inanıyorum bu tür etkinliklerin" dedi.