Aydın’ın Nazilli ilçesinde süt kazanına düşen 4 yaşındaki Yasin Yağcı, ambulans helikopter ile İzmir Ege Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi.
Olay, sabah saatlerinde Nazilli’ye bağlı sıralarında Hasköy Mahallesi’nde yaşandı. İddiaya göre, geçimini halk pazarında peynir satarak sağlayan Engin ile Ayşegül Yağcı çifti, evlerinin bahçesine kurduğu yer ocağını yaktı. Bir kazan sütü kaynatan anne Ayşegül Yağcı, soğuması için ocaktan indirdiği kazanı, bir kenara koyduktan sonra mutfağa gitti. Yaklaşık yarım saat sonra gelen çığlık sesleri üzerine bahçeye koşan Yağcı çifti, 4 yaşındaki çocuklarının süt kazanına düştüğünü fark etti. Baba Engin Yağcı, acı içinde ağlayan oğlunu kazandan çıkararak, durumu 112 Acil Servis’i bildirdi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahaleyi olay yerinde yaptığı minik Yasin, Nazilli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
İZMİR’DEN AMBULANS HELİKOPTER İSTENDİ
Nazilli Devlet Hastanesi’ndeki doktorlar, vücudunun yüzde 80’ininde ağır yanıklar bulunan küçük Yasin’in ambulans helikopter ile İzmir’deki Ege Üniversitesi Hastanesi’ne sevkine karar verdi. Daha sonra İzmir’den Sağlık Bakanlığı’na ait ambulans helikopter istendi.
Nazilli Şehir Stadı’na inen ambulans helikopter, kara ambulansında bekletilen küçük Yasin’i aldıktan sonra İzmir’e götürmek üzere havalandı. Sağlık ekiplerinin, talihsiz çocuğun şoka girmemesi, yanıklarının enfeksiyon kapmaması için yoğun çaba sarf ettiği görüldü.
MİNİK YASİN İÇİN DUALAR EDİLDİ
Yağcı ailesinin yakınlarının da geldiği Şehir Stadı’nda küçük Yasin için dualar edildi. Anne Ayşegül ve baba Engin Yağcı, oğullarının arkasından gözyaşı döktü. Yağcı çifti, karayoluyla İzmir’e gitmek üzere yola çıktı.