Anadolu Yayıncılar Federasyonu'nun düzenlediği programda basın mensuplarıyla buluşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilerin sabırsızlıkla beklediği bayram ikramiyeleri hakkında bilgi verdi. İkramiyelerin bayramdan önce ödeneceğini belirten Bakan Işıkhan, ödeme takviminin kısa süre içinde duyurulacağını ifade etti.

Kamuda Tasarruf Tedbirleri ve Ekonomik Hedefler

Programda, kamuda uygulanacak tasarruf tedbirlerine de değinen Bakan Işıkhan, kamu hizmetlerinde verimliliği artırmak amacıyla çeşitli önlemler alacaklarını belirtti. "Tasarruf tedbirleri ile ilgili ne gerekiyorsa hep birlikte elimizi taşın altına koymak zorundayız" diyen Işıkhan, temel hedeflerinin Türk Lirası'nın değerini artırmak ve enflasyonu düşürmek olduğunu vurguladı. Enflasyonun düşmesiyle refah seviyesinin yükseleceğini ve kalıcı refahın sağlanacağını dile getirdi.

Emeklilere Sosyal ve Ekonomik Destekler

Bakan Işıkhan, kök aylığı 10 bin liranın altında olan 3 milyon 601 bin emekliye sosyal ve ekonomik destek sağlamak amacıyla kamu ve özel sektörle işbirliği yaparak çeşitli anlaşmalar gerçekleştirdiklerini açıkladı. "Haberleşme, ulaşım, kültürel faaliyetlerden zincir marketlere, online pazar yerlerine kadar birçok alanda emeklilerimiz için anlaşmalar yapacağız." dedi.

Kahramanmaraş Havalimanı Mayıs Ayı İstatistikleri: 208 Uçak İniş-Kalkış Yaptı! Kahramanmaraş Havalimanı Mayıs Ayı İstatistikleri: 208 Uçak İniş-Kalkış Yaptı!

EYT Düzenlemesi

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi hakkında da konuşan Işıkhan, bugüne kadar yaklaşık 2 milyon kişinin EYT kapsamında emekli olduğunu ve önümüzdeki 5 yıl içinde 2,5 milyon kişinin daha emeklilik sistemine dahil olacağını belirtti.