Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, ülkemizde 500'e yakın hareketli fay hattının bulunduğunu, her an her yerde 4, 5, 6, 7'ye kadar yükselen bir deprem riski olduğunu belirtti. Özhaseki, konutların depreme dayanıklı ve sağlıklı yapılmadığı takdirde ciddi tehlikelerle karşılaşılabileceği uyarısında bulundu.

Bakan, Türkiye'nin yüzde 66'sının deprem bölgesinde olduğunu hatırlatarak, özellikle İstanbul ve diğer şehirlerin depreme karşı direncini artırmak adına büyük çaba sarf ettiklerini söyledi.

Kahramanmaraş'a Yaz Ortasında Gök Gürültülü Sağanak Yağış Uyarısı! Kahramanmaraş'a Yaz Ortasında Gök Gürültülü Sağanak Yağış Uyarısı!

Özhaseki, "Ağzı tatlı bir ülke yok, huzurlu ülke yok. Bombaların patlamadığı bir ortam yok. Çok şükür bizler adeta huzur adasıyız. Bu fitne odaklarının hepsini toprağa gömdük. PKK'sını, FETÖ'sünü, IŞİD'ini, DHKPC'sini, inşallah çıkamayacaklar. Ara ara canımızı yakmak için bu tür eylemler yapsalar da burunlarından fitil fitil getireceğiz onların. Bir teki bile ayakta kalmayıncaya kadar savaşa devam edeceğiz. Bundan hiç endişeniz olmasın. Bunlar yerli değiller" diye konuştu.