Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, son dakika açıklaması yaparak internet sitelerinde yer alan "Başvuran Tüm Kadınlara 4.000 TL Yardım" içerikli haberleri yalanladı. Bakanlık, bu tür haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek vatandaşları yanıltıcı içeriklere itibar etmemeleri konusunda uyardı. Açıklamada, Bakanlık bünyesinde böyle bir yardım programının olmadığı vurgulanarak, dezenformasyonla mücadele amacıyla yapılan açıklamalara önem verilmesi gerektiği ifade edildi. 

Kahramanmaraş'ta Ezgi Apartmanı Davası: Yeniden Bilirkişi Raporu İstendi! Kahramanmaraş'ta Ezgi Apartmanı Davası: Yeniden Bilirkişi Raporu İstendi!

Bir açıklama da Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden geldi. Yapılan açıklamada, "Bazı basın yayın organlarında yer alan “Çalışan ya da ev hanımı başvuran tüm kadınlara 4 bin TL yardım” iddiası doğru değildir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın bu kapsamda herhangi bir yardımı bulunmamaktadır. Dijital mecralarda resmi kurum ve yetkililerin açıklamaları dışında “tıklanma” veya “dolandırıcılık” amacıyla yapılan paylaşımlara itibar etmeyiniz." denildi.