Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde bu yıl 24’sü düzenlenen Engelliler Şenliği için Türkiye’nin dört bir yanından ilçeye gelen engelliler buluştu.
Her yıl Ayvalık’ta Eylül ayında gerçekleşen 4 günlük şenliklerde bir araya gelen engellilerin mutlulukları dikkatlerden kaçmazken, engelliler gönüllerince eğlenmenin keyfini çıkarttı.
Yıllardır annesi ve babasıyla birlikte yaşamak zorunda kalan engelli Emircan’ın babası Turgut Sonuçer, çift engelli oğlunum her yıl Ayvalık’a gelmek için gün sayıyor. Aramızda öyle engelliler var ki sadece yılda bir kez şenliklere gelebilmek için evden dışarıya çıkabiliyor. Bu şenlikler sayesinde biz engelli ebeveynleri de bir nebze soluk alabiliyoruz. Engelli çocuklarımız yılda bir kez de olsa bir araya gelebilmenin mutluluğunu yaşıyor” dedi.
Şenliklere İzmir’den katılan Melek İnel adlı 26 yaşındaki genç kız ile şenliklere Adıyaman’dan katılan 23 yaşındaki Nimetullah Eşref ise "Şenliklerde bol bol denize girdiklerini, bir yıl aradan sonra Ayvalık’ta tanıştıkları arkadaşlarıyla buluşup oyunlar oynadıklarını ve müzik eşliğinde dans ettiklerini ve bundan da son derece mutlu olduklarını belirtti. Öte yandan Ayvalık Belediyesi de bin 200 engellinin en iyi şekilde ağırlanması ve gönüllerince 4 gün geçirebilmesi için tüm imkanlarını seferber etti.
Belediye bünyesindeki bir çok ekip engellilerle yakından ilgilenirken, engelli çocukların eğlenebilmesi için bir çok animasyon ve müzik organizasyonlarını da düzenlediği gözlendi.