Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Hayvan Dostları Derneği tarafından mahallelerindeki sokak hayvanlarına verilmesi şartıyla duyarlı vatandaşlara mama dağıtımı yapıldı.
Sokak hayvanlarıyla vatandaşları kaynaştırmayı hedefleyen etkinlik ilçe merkezindeki Cumhuriyet Meydanında kurulan bir stantta gerçekleştirildi.
Ayvalık Hayvan Dostları Derneği Başkanı Selin Burçin Sezer öncülüğünde; dernek yöneticileri Bihter Çoker Uzun ve Serpil Havaeri ile birlikte kurtulan stantta yapılan mama dağıtımına vatandaşlardan da tam destek geldi.
Ayvalık Belediyesi ile Hayat Veterinerlik’in de katkılarıyla gerçekleşen sokak hayvanlarına yönelik mama dağıtımı ile ilgili muhabirimize açıklamalarda bulunan Dernek Başkanı Selin Burçin Sezer, Sabah saatlerinde Sarımsaklıda kurulan Pazar ve öğle saatlerinde Ayvalık Cumhuriyet Meydanı’nda açılan stantta halka ücretsiz olarak kedi, köpek maması dağıttıklarını kaydetti.
4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü nedeniyle halkın sokak hayvanlarına sahip çıkmasını teşvik etmek adına gerçekleştirdiklerini vurgulayan Başkan Sezer, “Sokak hayvanlarına ulaşırken halkla sokak hayvanlarını kaynaştırmak istedik. Bu amaçla hafta sonuna kadar ilçede kurulan pazarlarda sürdüreceğimiz dağıtımlarda 150 kilogram mama dağıtacağız” diye konuştu.