Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı, Genç Kariyer Topluluğu “Gönüllü Ol Kariyer Derdin Kalmasın” konulu bir konferans düzenledi.
Öğrencilerin ilgiyle takip ettiği konferansa Genç Dergi yazarlarından Süleyman Ragıp Yazıcılar ve Salih Yüztgenç katıldı. Gönüllülüğün çatı felsefesinin anlatıldığı konferansta söz alan Süleyman Ragıp Yazıcılar, kariyer planları arasına gönüllülük felsefesini koymanın önemine dikkat çekti. Yazıcılar; “Kariyer yolunda gönüllülüğü koyarsak, kariyer artık gönüllülüğün gölgesi haline dönüşür ve gönüllülük kariyerin bizim gözümüzde putlaşmasını engeller” dedi.
Yunus Emre’nin “Bir gönlün içine girmek, tüm insanlığı ihya etmek gibidir” sözünü hatırlatan Yazıcılar, kültürümüzde gönüllü olmanın daima önemli bir yere sahip olduğunun altını çizerek; “ Gönül medeniyeti olduğumuzu unutmamalıyız” dedi.
Konferansta söz alan Salih Yüztgenç ise üniversite hayatında gönüllü olmanın önemine dikkat çekti. Yüztgenç; “Üniversite sıraları gönüllü olmak için önemli bir fırsat oluşturuyor. Boş zamanlarınızda sivil toplum kuruluşlarında faaliyetlerde bulunarak geçirebilirsiniz. En büyük israf, insan israfıdır. Bir şekilde bu hayat geçiyor. Ancak önemli olan bize sunulmuş kıymetli hayatı nasıl geçirdiğimizdir. Gönüllülük insanın kendi kendini yetiştirdiği sihirli bir anahtardır. Niyetimizde insanlığın dertleri varsa, kariyerimizde bu tasalar ile taçlanıyor ve gönüllü olarak yaptığımız çalışmalar kariyerimize olumlu katkı sağlıyor. Ben, okul bittiğinde ne yaparım kaygısını gönüllü olarak aştım” dedi.
Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği konferans çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.