Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve teşkilat mensupları gündüz merkez, gece ise kırsal mahalleleri ziyaret ederek 16 Nisan’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Sistemi Halk Oylamasını anlatmaya devam ediyor. Pazartesi akşamı Şamlı ve İbirler mahallelerinde vatandaşlarla bir araya gelen Yılmaz, Salı sabahı ise Karesi Cami cemaati ve Karizma pazar yerinde esnaf ve vatandaşlarla buluşarak yeni anayasayı madde madde anlattı.

Tarihi bir değişimin arifesinde olduklarını söyleyen Başkan Yücel Yılmaz, Türkiye Cumhuriyeti’nin 29 Ekim 1923’te kurulduğunu, kuruluştan bu yana 94 yıl geçtiğini söyleyerek, "Türkiye, 94 yılda 65 hükumetle tanıştı. Eğer istikrar olsaydı, her 5 yılda bir seçim yapılsaydı, bugün 65. hükumet değil, 19. hükumet kurulacaktı. Mevcut sistemde hükumetlerin ömrü 1,5 yıl bile değil. 1,5 yılda ne yapılabilir" dedi.

Rejim tartışmalarının 1923’te Cumhuriyetin ilanıyla sona erdiğini ve yapılmak istenilenin ise bir sistem değişikliği olduğunu söyleyen Başkan Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı hükumet sisteminin Türkiye’ye hız ve güç katacağını vurguladı.

Yeni sistemle demokrasinin daha da gelişeceğini dile getiren Yılmaz, "Cumhurbaşkanı ile milletvekilleri aynı gün seçilecek. Seçim akşamı hükumet de milletvekilleri de belli olacak, görevine hemen başlayacak" dedi.

Yeni anayasanın yerli ve milli olduğunu vurgulayarak sözlerine devam eden Başkan Yılmaz, "Milli iradeyi yok etmeye, engellemeye çalışanlar artık bu anayasa değişikliğinden sonra tarihe gömülecek. Anayasa değişikliğiyle daha hızlı kalkınan, ekonomisi çok daha hızlı büyüyen bir Türkiye’nin kapılarını aralayacağız. Artık söz de siz de mühür de. Türkiye için, istikrar için, büyük Türkiye için Karesi’nin ’evet’ diyeceğine inanıyorum" dedi.