Edremit Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün düzenlediği öğrenme şenlikleri büyük ilgi görürken nefes kesti.
Şükrü Tunar Kültür Merkezi’nde düzenlen etkinliklerinin ilk gününde yetişkin kursiyerlerin sahne aldığı gösteriler salona sığmayan coşkulu bir izleyici kitlesini hayran bırakırken, Edremitlilere kültür ve sanat dolu bir gece yaşatıldı.
Şenlikte kursiyerler yıl boyu süren eğitimlerde öğrendikleri bilgi ve becerilerini sergilemenin haklı gururunu yaşadılar. Kendilerine emek veren eğitmenlere ve hem bu eğitimlerin verilmesi hem de edindikleri becerilerin sergilenmesi için böylesi bir şenlik düzenlenmesinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne teşekkür ettiler.
Öğrenme Şenliklerinin ilk günü Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından Merkez Müdürü İsmail Damar’ın konuşması ile başladı. Sunuculuğunu Şehit Hamdibey İlkokulu Müdürü Nazan Özateş’in yaptığı gecede Bağlama, Gitar, Keman ve Klarnet dinletileri ile Türk Halk Müziği Koro ve Solo gösterilerinin ardından Balıkesir Yöresi Karma, Bitli, Karadeniz, ve Potpori Şeklindeki Halk Oyunları Gösterileri ile Remzi Molvalıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan Semazen gösterileri salonu dolduran seyircilerde tam not aldı.
Toplamda 15 gösteri gurubunun sahne aldığı öğrenme şenliklerinin ilk günüde birbirinden güzel eserlerin seslendirilirken, halk oyunları kursiyerlerinin performansları büyük hayranlık uyandırdı. Bazı gösteriler ise nefes kesti. Atatürk’ün sinevizyon eşliğinde zeybek oynaması hayranlıkla izlendi. Kostüm, müzik ve koreografileriyle muhteşem oyunların sahnelendiği şenlikte ekipler bol bol alkış aldı. Merkez müdür İsmail Damar, “Şenliklerimizle kültür hizmetinin yan sıra verilen eğitim hizmetlerini tanıtmak, destek vermek, yaşatmak, yaygınlaştırmak ve yeni nesillere aktarılmasını sağlamak, katılımcılığı özendirmek edinilen bilgi ve becerileri sergileme imkânı vermek ve daha çok sayıda insanımıza ulaşabilmek ve öğrenmeyi bir kültür haline getirerek Edremit’imizi öğrenen şehir haline getirmeyi hedefleyerek gerçekleştirilmektedir. Bu dönem müzik ve gösteri sanatları dallarında 41 kursun açıldı ve bu kurslarda bin 228 kursiyere eğitim verildiğini belirterek emek veren değerli öğretmenlerimize, yer tahsis eden belediyemize, okul müdürlüklerimize ve kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz” dedi.
Kurslarda öğretmen olarak Serdar Korkmaz, Necmi Manas, Erdal Tatlıdil, Hikmet Ekim, Harun Onur, Serhat Köse, Levent Köse, İtfadiye Akbulut, Seviye Demir, Ezgi Aydın Buyur, Meral Engin ve Vural Çakır yer aldı.
Şenliğe, Edremit Cumhuriyet Başsavcısı Şenol Taşkale, Belediye Başkan Yardımcısı İlhan Yazar, Jandarma Bölük Komutanı Şahin Aydıncı, Ak Parti İlçe Başkanı Metin Örkçü, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Şaban Altınsuyu, Muharrem Yenigün, okul müdürleri, eğitimciler, basın mensupları ve çok sayıda davetli katıldı.
Şenliğin ikinci gününde çocuklar sahnede hünerlerini sergileyecekler.