Balıkesir Orman Bölge Müdürü Metin Kırcı düzenlediği tanışma toplantısı sonrasında yangın ekiplerini denetleyerek helikopter ile orman ve yangın havuzlarını inceledi.
Balıkesir Orman Bölge Müdürü Metin Kırcı, yangın sezonunun başlaması sebebiyle Tamirhane mevkiinde bulunan Yangın Yönetim Merkezinde düzenlediği tanışma toplantısında Bölge Müdür Yardımcıları, Yangınla Mücadele Şube Müdürü, Balıkesir Orman İşletme Müdürü, İşletme Müdür Yardımcısı, İşletme Şefi ile teknik personel, helikopter pilotları ve Yangın ekipleri ile bir araya geldi. Balıkesir Orman Bölge Müdürü Metin Kırcı yaptığı açıklamada Balıkesir Bölge Müdürlüğünün birinci derecede hassas bir Bölge Müdürlüğü olduğuna dikkat çekerek “2016 yılı yangın sezonuna hazır bir şekilde giriyoruz. Orman Genel Müdürlüğümüzün yangınla mücadelede ne kadar başarılı olduğunu bütün dünya bilmektedir. Genel Müdürlüğümüzün yangınla mücadelede son derece güçlü bir ekipmana sahip olduğunu, bunun da en önemlisinin hava gücü olduğu aşikardır. Yangında başarılı olmanın temel unsuru erken haber alma, erken ve etkili müdahale ve iyi bir organizasyonla sağlanmaktadır. Bütün personelimizle birlik ve beraberlik içinde, ekip ruhu anlayışı ile çalışarak daha da başarılı olacağız. Yüce Allah’tan bu sezonun kazasız, belasız ve yangınsız bir sezon olmasını diliyorum’’ dedi.
Toplantı sonrası yangın sezonunun başlaması nedeniyle kazasız belasız bir dönem geçirmek için kurban kesilerek dualar edildi. Daha sonra Kırcı ve beraberindekiler helikopterle Bölge Müdürlüğüne bağlı orman ve yangın havuzlarını incelediler.