15 Temmuz darbe girişimi sonrası sabaha kadar meydanlarda demokrasi nöbeti tutan vatandaşlar Bartın Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen ’Demokrasi ve Şehitler’ mitinginde bir araya geldi.
Mitingde Bartın Valisi Nusret Dirim, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, Bartin Belediye Başkanı Cemal Akın, AK Parti, CHP, MHP ve Saadet Partisi ile yöneticileri ile bütün sivil toplum örgütleri darbe girişimlerine karşı birlik ve beraberlik mesajları verdi. Mitinde ayrıca Bartın Üniversitesi Rektörü Ramazan Kaplan, Başsavcı Yıldırım Özgür, Adalet Komisyonu Başkanı Sait Özdemir, İl Emniyet Müdürü İsa Aydoğdu, İl Jandarma Komutanı Albay Tekin Aktemur da hazır bulundu. 15 Temmuz’da gerçekleşen darbe girişimi sırasında Şehit olanlar için dualarında okunduğu mitingde, vatandaşlar ellerinde bayraklarla darbecilere tepkisini gösterdi.
"Önünüzde saygıyla eğiliyorum"
Mitingde konuşan AK Parti İl Başkanı Hüseyin Manav, 15 Temmuz gecesi ülkenin büyük bir felaketten kurtulduğunu belirterek, “Darbe girişiminde şehit olan kardeşlerimize rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. 15 Temmuz’dan bu yana burada nöbet tutan bütün insanlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Benim sizin bu mücadelenize karşı yapabileceğim tek şey karşınızda eğilmektir. Hepinizin önünde saygıyla eğiliyorum” dedi.
"Ya bir olacağız, ya bir olacağız"
Belediye Başkanı Cemal Akın da yaptığı konuşmada, “Türk Milleti 15 Temmuz akşamından itibaren hiçbir ayrım gözetmeksizin nasıl kucaklaşıp meydanlarda demokrasinin namusunu müdafaa ettiyse, ülkemizin bağımsızlık ve geleceğine de aynı şekilde sahip çıkmalıdır. Siyasi ve ideolojik mensubiyeti ne olursa olsun, her vatandaşımız Türk Milleti kimliğinde buluşmalı, milli ve üniter devletimizi yaşatma konusunda tavizsiz tutumunu göstermelidir. Başkentine ve meclisine ateş yağan bir ülkenin başka seçeneği yoktur. Ya bir olacağız, ya bir olacağız. Türk Milleti olarak bunu görüyoruz, buna inanıyoruz” diye konuştu.
CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, “Söz konusu vatanımız olduğu zaman siyasi farklılıkları bir tarafa bırakmamız gerekir. Şimdi hepimize düşen görev, birlik ve beraberlik içinde hep birlikte 15 Temmuzda yaşanan hain saldırı sonucu devletimizin uğradığı zararları telafi etmek, devletimizi inandığımız değerler üzerinden cumhuriyetimizin kurucu felsefesinden ayrılmadan ayağa kaldırmak olmalıdır. Ortak akılla hep birlikte bunu başarmak zorundayız. İktidarıyla, muhalefetiyle devletimizin gücünü dosta düşmana göstermek hepimizin ortam amacı olmalıdır” şeklinde konuştu.
"Yaptıkları yanlarına kalmayacak"
AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç da, “Bu millet 15 Temmuz gecesi herkese bir ders verdi. Bu millet sokağa çıkamaz, ses etmez diyenlere en iyi cevabı verdi. Tankların karşısına dikilerek, üzerine yağan kurşunlara aldırış etmeyerek ülkesini, iradesini savundu. Asker Üniforması giyen, okyanus ötesinde bulunan FETÖ lideri teröristin emirleriyle hareket eden teröristlere geçit vermedi. Ben insanlarımıza bu nedenle teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Bu alçaklığı yapanlar, en ağır cezayı alacaklar. Yaptıkları yanlarına kalmayacak” ifadesini kullandı.
"Sizlerin sayesinde buradayız"
Bartın Valisi Nusret Dirim ise şunları söyledi:
“Sizlerin sayesinde bizler buradayız. Burada olmanız geleceğimiz açısıdan çok önemli. Sizler sayesinde geleceğimizi başkasının ellerine vermeyeceğimizi gösteriyoruz. Bizler bu coğrafyada bir olmalıyız, diri olmalıyız. Güçlü bir şekilde yolumuza devam etmeliyiz. Bugün FETÖ’cülere yaptırdılar, geçmişte de ordu içindeki cuntacılara yaptırdılar. O zamanlar halkımız sesini çıkartmadı. Bu sefer bir daha denediler. Halkımız ülkesine sahip çıkacağını en iyi şekilde gösterdi. Hepinizi kutluyorum. Sabrınız ve gayretleriniz içinde çok teşekkür ediyorum.”