AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Kumluca Beldesinden geçen Kumluca çayı ve yan derelerinin taşkın koruma çalışmalarını inceledi.
Tunç’un incelemelerinde Bartın İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Metin Çetin, İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Güney, Kumluca Belediye Başkanı İsmail Can, AK Parti Kumluca Belde Başkanı Cihan Ustaoğlu, Merkez ilçe yönetim kurulu üyesi Halim Çetin ve bazı teşkilat mensupları da hazır bulundu.
Milletvekili Tunç, Bartın’ın il merkezi, ilçe, belde ve köylerinde taşkın riski bulanan her noktasına el attıklarını belirterek, bu kapsamda 2014 yılı yatırım programına aldıkları ve proje çalışmaları tamamlanan Kumluca Çayı ve yan dereleri taşkın koruma çalışmalarının ihale sürecinin kesinleşmesinin ardından inşaat çalışmalarının başlatıldığını söyledi. 550 günlük süre içerisinde çalışmaların tamamlanacağını belirten Milletvekili Tunç, taşkın koruma çalışmaları kapsamında Kumluca çayı ve yan derelerinin sedde ve istifli taş tahkimat, beton ağırlık duvarı ve duvar üstlerine korkuluk yapılacağını ifade etti. Tunç, işin tamamlanması ile birlikte, Kumluca beldesinin hem taşkınlardan korunacağını hem de çayın ıslah edilmesi ile birlikte Kumluca beldesinin güzel bir görünüme kavuşacağını söyledi