Batmanlı sanayi ustası Murat Babür, bakımı yapılmayan klimaların hastalıklara davetiye çıkardığını belirtti.
Batmanlı araç klima ustası Murat Babür, klimaların nasıl kullanılacağı hakkında bilgi verdi. Sıcak havalarda araç kullanılırken sürücülerin klima açtıklarını ancak bakımıyla ilgili yeteri kadar ilgilenmediklerini belirten Babür, bakımı yapılmayan klimanın hastalıklara davetiye çıkardığını söyledi. Klimanın yaz aylarında bunaltıcı sıcaklara karşı vazgeçilmez bir aksesuar olduğunu söyleyen Babür, “Araç klimaları karanlık ve nemli ortamlarda olduğu için küf ve mantar oluşumunda uygun yerlerdir. Bu yüzden kış aylarında ihmal edilen araç klimaları, küf ve bakteri oluşumuna ortam sağlayarak yaz aylarında hastalıklara neden olabiliyor” dedi.
Güneş altında kalan arabaların iç sıcaklıklarının bir hayli yüksek olduğunu ve içerdeki var olan sıcaklığı dışarıya atmadan klimanın çalıştırılmaması gerektiğini ifade eden Babür, şunları kaydetti:
“Aracın içindeki Sıcak havanın dışarıya çıkarılmadığı takdirde hem gereksiz yakıt tüketimine neden olur, hem de aracı uzun sürede soğutmanıza neden olur. Arabaya bindikten sonra camlar açık olarak birkaç dakika boyunca klimayı çalıştırmanız araç içerisinde aşırı sıcak havayı dışarıya atmanız yardımcı olur.”