Almanya'nın en zengin eyaleti Bavyera inşaat alanında yabancı yatırımcıları bekliyor.

Bavyera Ekonomi Bakanlığı Yatırım Ajansı 'Invest in Bavaria' yatırım yapacak inşaat firmalarına büyük kolaylıklar sağlarken Avrupa'da marka olmak isteyen inşaat firmaları için büyük fırsatlar olduğunu belirtiyor.

Bavyera'daki projelerde yer almak isteyen Türk inşaat firmalarına kendi dillerinde danışmanlık vermek ve bilgi almaları için Bavyera Ekonomi Bakanlığı girişim başlattı. Türkçe danışmanlık hizmeti verecek olan Exuv Münih İşadamları Derneği Genel Sekreteri Kemal Kaya, "Bavyera'da inşaat alanında yatırım yapacak olan Türk firmalarına devlet teşviki, arsa bulma, 6 ay uygun fiyata ofis imkanı sağlama gibi birçok konuda ayrıntılı bilgi vererek onlara yardımcı olacağız. Üstelik danışmanlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanacaklar. Türk inşaat firmaları Bavyera'da Alman inşaat firmaları ile ortak olma ya da ortak projeleri birlikte yapma imkanı bulacaklar. Ayrıca Türk firmaları bu yolla uluslararası ticaret arenasında bir marka olma yolunda ilk adımı atma fırsatı da elde edecekler." dedi.

Bavyera'da inşaat sektöründe yabancı yatırımcıları çekmek isteyen Ekonomi Bakanlığı ise Alman inşaat firmalarının çoğunun aile firması olmasından dolayı Türk firmaların bu şirketlerle rahatlıkla ortaklık yapabileceklerini ifade etti.

Almayada PESTLE Enstitüsü araştırmasına göre ‘‘On büyük şehirde toplam 100 binden fazla konut açığı var. Münih’te yaklaşık 31 bin, Frankfurt’ta ise 17 bin 500 yeni konuta ihtiyaç duyuluyor. Uzmanlar, Almanya'da 2017 yılına kadar toplan 825 bin yeni dairenin inşa edilmesi gerektiğini belirtiyor.