Ünlü sanatçı Kayahan Acar için Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda tören düzenlendi. Törene katılan sanatçı arkadaşları, 'bestelerin efendisi' olarak andıkları Kayahan için göz yaşı döktü.

Tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Kayahan için Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda anma programı düzenlendi. Başta sanatçının eşi İpek Acar, kızları Beste ve Aslı Gönül olmak üzere, Nilüfer, Sezen Aksu, Suat Suna, Arif Sağ, Ahmet Selçuk İlhan, İzzet Öz gibi pek çok isim törene katıldı. Türk Bayrağına sarılı Kayahan'ın tabutu Beşiktaş Belediyesi zabıta ekibi tarafından kürsüye getirildi. Salonda bulunanlar gözyaşları ve dualar ile Kayahan'a vefa gösterdi.

Programı Suat Suna sundu. Kayahan ile uzun süredir tanışık olduklarını ve Kayahan'ın kendisine verdiği desteği dile getiren Suna, Kayahan hakkında konuşmak için sanatçı arkadaşlarını sahneye çağırdı. Sırasıyla İskender Paydaş, İzzet Öz, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve Güneş Ramazanoğlu kürsüye gelerek yaptıkları konuşmalarla Kayahan'ı sevgi ve rahmetle andıklarını dile getirdi. İzzet Öz, Kayahan için "Bestelerin efendisiydi" ifadesini kullandı.

Törenin en duygulu anını ise hocanın yaptığı konuşma ve ardından yapılan dua bölümü oluşturdu. Ön sırada oturan İpek Acar, çocukları ve sanatçı arkadaşları el açarak yapılan duaya 'amin' dedi. İpek Acar, gözyaşlarına hakim olamadı.

Duanın tamamlanmasıyla Kayahan'ın cenazesi zabıta ekibi tarafından cenaze aracına taşındı. Ünlü sanatçı, Teşvikiye Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Kanlıca Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Öte yandan, tören öncesi sanatçılar basın mensuplarına yaptıkları açıklamalarda Kayahan'ın yeri çok zor dolabilecek bir insan olduğunu ve şarkılarının kendisinden yıllar sonra bile yaşamaya devam edeceğini belirtti. Ahmet Selçuk İlkan, sanatçılara hayattayken hak ettikleri değerin verilmemesine sitem ederek, sanatçıların ölmeden önce de kıymetlerinin bilinmesi gerektiğine işaret etti. Suat Suna ise Kayahan'ı çok uzun zamandan bu yana tanıdığını ve kendi babasının yokluğunda onun kendisine bir baba gibi davrandığını anlattı.