Beyoğlu Belediyesi ve Türk Kalp Vakfı, vatandaşları kalp hastalıklarına karşı bilinçlendirmek için ‘Kalp Sağlığımızı Koruma Eğitim Programı ve Metabolik Sendrom’ sempozyumu düzenledi. Okmeydanı Semt Konağı’nda gerçekleştirilen sempozyumda vatandaşlar, kalp sağlığına zararlı alışkanlıklar, vücudun çalışmasını olumlu ve olumsuz yönde etkileyen hastalıklar, tansiyon hastalığı ve obezite hakkında bilgilendirildi.
Beyoğlu Belediyesi, vatandaşların sağlıklı bir yaşam sürmeleri için bilinçlendirici seminerler vermeye devam ediyor. Beyoğlu Belediyesi ve Türk Kalp Vakfı, 10-17 Nisan Dünya Kalp Haftası nedeniyle ‘Kalp Sağlığımızı Koruma Eğitim Programı ve Metabolik Sendrom’ sempozyumu düzenledi. Beyoğlu Belediyesi Okmeydanı Semt Konağı’nda gerçekleştirilen programda Çocuk ve Toplum Hekimi Uzmanı / Türk Kalp Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Prof. Dr. Yıldız Tümerdem katılımcılara, kalp sağlığına zararlı alışkanlıklar, vücudun çalışmasını olumlu ve olumsuz yönde etkileyen hastalıklar, tansiyon yüksekliği ve obezite hakkında seminer verdi. Yaklaşık bir saat süren program katılımcıların büyük beğenisini topladı.
"BELEDİYENİN BU TÜR EĞİTİMLER VERMESİ ÇOK İYİ BİR ŞEY"
Prof. Dr. Yıldız Tümerdem, Beyoğlu Belediyesi’nin Türk Kalp Vakfı’yla birlikte böyle bir etkinlik yapmasının çok olumlu ve doğru bir şey olduğunu söyleyerek, “Halkın ayağına giderek onlara sağlıkla ilgili bilgi vermek çok güzel bir şeydir. Belediyelerin halk için sürekli yaptığı bu eğitimler başta olmak üzere tüm programlar çok yararlı. Bir zamanlar belediyeler sağlıkla uğraşmaz diye bir şey düşünülüyordu. Bu yanlıştı. Beyoğlu Belediyesinin semtlerdeki bu gibi yerlerde (Semt Konakları’nda) sosyal faaliyetler ve eğitimler vererek insanları hobi dediğimiz değişik şeylere yönlendirmeleri, çocukları spora vs. yönlendirmeleri çok iyi bir şey, kutluyorum" ifadelerini kullandı.
"KALP SAĞLIĞINA ZARARLI ALIŞKANLIKLARI ANLATTIK"
Belediyelerin yaptığı etkinlikler insanları iki şekilde etkilediğini ifade eden Prof. Dr. Yıldız Tümerdem, “Birincisi insanlara bilgi veriyorsunuz, ikincisi ise insanlarla dostluk kuruyorsunuz. İnsanlar buralarda dertlerini paylaşıyor. Bu bile ömre ömür katıyor. Salonda çok kalabalık bir grup vardı. Zaten bugüne kadar önceki eğitim programlarından birçok şeyleri öğrenmişler. Bugün katılımcılara kalp sağlığına zararlı alışkanlıkları, vücudumuzun çalışmasını olumlu ve olumsuz yönde etkileyen hastalıkları, tansiyon yüksekliğini, tansiyon hastalığını ve şişmanlığı anlattık. Şeker ve tansiyon kontrollerinden geçmelerini önerdik. Belediye parklara çok güzel spor aletleri koydu. Bu bizim çok işimize yarıyor” dedi.
"SEMT KONAKLARIMIZDA SAĞLIKLA İLGİLİ EĞİTİMLERİ VERİYORUZ"
Beyoğlu Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Dr. Murat Aydın ise hastalıklardan korunmada vatandaşları bilgilendirmenin mevcut hastalıkla mücadelenin en etkin yollarından bir tanesi olduğunu belirterek, “Bizlerde Beyoğlu Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü olarak Başkanımız Ahmet Misbah Demircan’ın talimatıyla semt konaklarımızda çok sayıda halkımıza sağlıkla ilgili bilinçlendirme eğitimleri veriyoruz. Bugün de Okmeydanı Semt Konağı’mızda Türk Kalp Vakfı’yla beraber Kalp Sağlığını Koruma eğitim programı kapsamında metabolik sendromla ilgili bir eğitim semineri düzenledik. Türk Kalp Vakfı’na ve değerli hocam Yıldız Tümerdem’e katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.