Bilecik İl Genel Meclisi Haziran ayı dördüncü birleşimi İl Genel Meclis Başkanı Oğuz Sertler başkanlığında yapıldı.
İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleşen birleşimde 3 gündem maddesi görüşüldü. Gündemin ilk maddesi olarak İl Genel Meclisi kararı olarak Bilecik ili Söğüt ilçesi sınırları içerisinde ekonomik ve sosyal konular göz önüne alınarak sürdürülebilir kentsel gelişmeyi sağlamak gerekçesiyle Söğüt Belediye Başkanlığınca hazırlanan Söğüt Belediyesi mücavir alanının genişletilmesi talebi görüşüldü. Bu talep oy birliği ile kabul edildi. Gündemin ikinci maddesi olarak İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan gelen teklifler ile mülkiyeti Bilecik İl Özel İdaresine ait Bilecik ili Merkez Hürriyet mahallesinde bulunan 10 bin metrekarelik alanın, mülkiyeti Bilecik Belediye Başkanlığına ait taşınmazlarla trampa edilmesi talebi hakkında raporlar görüşüldü. İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen raporlar oy birliği ile kabul edildi.
"PARA VERMİYORUZ BORU VERİYORUZ"
Gündemin son maddesi olarak Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü il encümeni kararı ile korige boruları tahsis edilen Bozüyük Yeşilçukurca köyüne kanalizasyon şebekesi yapılacağından, 2016 yılı kanalizasyon şebekesi yapılacağından, 2016 yılı kanalizasyon yatırım programına alınması talebi görüşüldü.
Konu hakkında açıklama yapan Bilecik İl Özel İdare Genel Sekreteri Halis Nalbant, "Para vermiyoruz, boru veriyoruz. Biz her ilçenin payını ayırmıştık. Bozüyük’e düşen payda verilen köyün yatırım programında olmadığını anladık sonradan. 500 metre sanırım korige boru var Bozüyük’ün listesinde. Bazı çalışmaların başlaması için yatırım çalışmaları şart" dedi. Açıklamanın ardından gündem maddesi oy birliği ile kabul edilerek, Haziran ayının dördüncü birleşimi kapatıldı.