Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi 2015-2016 yılı mezunları için tören düzenlendi. Aniden bastıran yağmur ve dolu nedeniyle mezuniyet töreni yarıda bırakıldı.
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nin enstitü, fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarından 2015-2016 akademik yılı mezunları için gerçekleşen törene; Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik 2’nci Jandarma Eğitim ve Tugay Komutanı Halis Zafer Koç katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşması yapan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, mezuniyet törenini gerçekleştiriyor olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını belirtti.
"AYAKLARINIZIN ÜZERİNDE DURMAYI ÖĞRENDİNİZ"
Sözlerine devam eden Taş, "Sevgili öğrencilerim bugün hem seviniyorsunuz hem de üzülüyorsunuz. Sevinirken sevincinizi sevdiklerinizle, bölüşürken bizleri de unutmadıklarınız arasına aldığınız için çok teşekkür ederim. Sevgili öğrencilerim hayatınızın önemli bir evresini üniversitemizde ve şehrimizde geçirdiniz. Eğitim sürecinizin sonunda sizleri bilime bekçi, bilgiye avcı, bilgine ise saygılı yetkin ve yetkili birer birey olarak görmenin mutluluğunu ve övüncünü yaşıyoruz. Bu süreçte ayaklarınız üzerinde durmasını öğrendiniz. Bundan sonra kendinizi çalıştırıp yoğuracak bilgiyle dolduracaksınız. Bilgiye doyuracak yeni bilgilere ulaştıracaksınız. Emeksiz yemek olmaz, bulut ağlamazsa toprak gülmez. Tohum çatlamazsa çimen bitmez. Bilgi saygı duymakla başlar, ilgi duymakla gelişir, sevmekle de sürüp gider. Karşılıksız bir iş olmaz. Üzünç sevincin, kaygı duygunun, bilgi aydınlığın eşidir. Bilgi vermekle artar kişiyi bilgi tartar. Herkesin bir işi bir didinişi olur. Yoklukta ve çoklukta, darlıkta ve bollukta işiniz, didinişiniz bilgi olsun. Bilimde bir tat olur hiçbir işte o tat yok. Yüce Tanrı katında bilginden üstün zat yok diye düşünsem yanılırmıyım o zaman. Tabii ki üniversitemizin size kattığı kadar siz de üniversitemize katacaksınız. Bir üniversitenin kimliğinin temel bileşenlerinden birisi onun mezunlarıdır. Mezunlarının bilime, sanata, toplumsal gelişmelere katkıları hayattaki başarıları, duruşlarıdır. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi belki de her şeyden evvel sizlerin becerisi, başarısı, sağlam duruşu ve çalışma geleneği ile anılacak. Bu nedenle zannettiğinizden çok daha fazla çok daha önemli bir biçimde üniversitenizi hayatınız boyunca görünür biçimde omzunuzda ve göğsünüzde taşıyacaksınız. Burada bulunduğunuz süre içerisinde üniversitemize kattığınız değerler için her birinize, sizi yetiştiren anne babalarınıza huzurlarınızda ayrı ayrı teşekkür ederken, geleceğin sizlere sağlık, huzur, mutluluk ve başarı getirmesini temenni ediyorum" dedi.
"BİLECİK’TE HER ZAMAN AÇIK BİR KAPINIZ VAR"
Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ise, "Eminim ki bereketli başladı okul döneminin sonu, hayat döneminin başlangıcı. Gençlerimiz için hep bu bereketle, bu rahmetle gerçekten sevgi dolu, başarı dolu geçmesini Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum. Her zaman şunu kabul ettim. Hayatın en önemli değeri sevgi. Ve bizim kültürümüzde inancımızda yaratılanı Yaradan’dan ötürü sevmek var. Sizler birçok genç kardeşimizin imrendiği bir olayı gerçekleştirdiniz ve mezun oldunuz. İnşallah hayata, insana ve mahlukata olan sevginizle bundan sonraki çalışma azminizle bundan sonra da geleceğinizin aydınlık olacağına canı gönülden inanıyorum. Ben Bilecik’te her zaman açık bir kapınızın olduğunu ve Bilecik’in sizler için her zaman ikinci bir adres olduğunu unutmamanızı istiyoruz" diye konuştu.
"BİZLER SİZLERE HEP ÜMİT BESLEDİK"
Vali Ahmet Hamdi Nayir ise, öğrenciler ve aileleri için önemli bir dönemeç olduğunu belirtti. Nayir, "Bizlere umut kaynağı olan yetişmiş insan gücüne katkı sağlayacak yeni bir ordu ülke gündeminde yerini alacak. İyilerin hakim olacağı bir dünya için bizler sizlere hep ümit besledik. İnşallah sizler bizlerden aldığınız bu dünyayı daha iyi hale getirecek ve dünyayı daha yaşanılır halde hakkaniyetin, adaletin olduğu bir dünya haline getireceksiniz" dedi.
Konuşmaların ardından başarılı öğrencilere ödül takdimlerinde bulunulurken, sahne üstündeki brandanın kopması ile sahnedekiler sırılsıklam oldu. Aniden bastıran yağmur ve dolu nedeniyle tüm protokolün, velilerin ve öğrencilerin kaçışması mezuniyet törenini yarıda kesti. Yağan dolular yüzünden yarım kalan mezuniyet töreninde öğrenciler keplerini atamazken, yerlerde çamur olan diplomalar gözden kaçmadı.
Öte yandan, dolu sebebiyle programın yarıda kesilmesi üzerine öğrenciler, "Mezuniyetimiz mahvoldu" dedi.