Samsun Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, hemşehricilikte derneklerin geçmişle gelecek arasında köprü oluşturduğunu söyledi.

Başkan Kul, Samsun merkezde faaliyet gösteren Terme Birlik ve Dayanışma Derneğini ziyaret etti. Dernek Başkanı Ahmet Tomrukcu, dernek yönetim kurulu ve dernek üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette dernek sorunları ve ilçe ile alakalı konular konuşuldu. Başkan Kul, dernek üyelerine belediye çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Kültürel değerleri yaşatan derneklerin toplumsal hayatın önemli parçalarından biri olduğuna vurgu yapan Kul, “Derneklerimiz, geleceğimizin teminatı gençlerimizin yetiştirilmesinde önem taşıyor. Gençlerimizin kültürümüzü, geleneğimizi, göreneğimizi öğrenmesi, metropollerde kaybolmaması, değerlerine sahip bireyler olarak yetişmesi noktasında önce aileye ardından derneklere görev düşüyor.” dedi.

Terme İlçesinde yapılan ve planlanan Belediye çalışmaları hakkında bilgiler veren Başkan Kul, “Terme, Türkiye’nin özetidir. Bütün yaşam tarzları ve kültürel mirasların hepsi Terme’mizde yer alıyor. İnsanların kendi kültürlerine ne kadar sahip çıktıkları o medeniyetin ne kadar geliştiğini gösterir. Şehrimizde kültürlerin yaşatılması için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu yönde çalışan tüm dernek ve kuruluşlarla yakın temas içerisinde olacağız.”

Dernek Başkanı Ahmet Tomrukcu ve dernek üyeleri ziyaretlerinden dolayı Başkan Kul’a teşekkür etti. Derneğe üyelik kaydını yaptıran Başkan Kul, dernek anı defterine Terme ile ilgili duygularını yazdı. Ziyaret sonunda günün anısına üyeler ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirildi.