Antalya'nın Manavgat ilçesinde fotoğrafçılık bölümü öğrencileri Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında turizm şehrinin tarihi ve doğal güzelliklerini yansıtan fotoğraf sergisi açtı.
Manavgat Şule Muzaffer Büyük Kız Teknik Ve Meslek Lisesi fotoğrafçılık bölümü öğrencileri Manavgat Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde fotoğraf sergisi açtı. Fotoğraf bölümü öğrencilerinin açtığı ve 70 fotoğraflı serginin 2 gün AKM'de ziyarete açık olacağı belirtildi.
Okulun fotoğraf öğretmeni Kayhan Kemal Özçiçek, sergideki tüm fotoğrafların okulun fotoğraf bölümünde okuyan 24 öğrencinin çektiğini söyledi.
Türkiye'de ilk fotoğraf öğretmenin olarak atanan öğretmenin kendisi olduğunu belirten Özçiçek, ülke genelinde toplam 13 fotoğraf öğretmeninin Milli Eğitim'de görev yaptığını kaydetti.
Öğrencilere okullarında öğrencilere fotoğrafla ilgili A'dan Z'ye teorik ve uygulamalı olarak eğitim verdiklerini belirten Özçiçek, önümüzdeki günlerde turizm şehri Manavgat'ın tanıtımına yönelik geniş kapsamlı AKM'de fotoğraf sergisi açacaklarını ifade etti.
Fotoğrafın tarihe not düşen konuşan kareler olduğunu belirten Özçiçek, Manavgat'ta fotoğraf bölümünün olmasının turizm şehri için bir şans olduğunu vurguladı.
Manavgat Side Turistik Otelciler Birliği (MASTOB) Cengiz Haydar Barut'ta öğrencilerin Manavgat'ın tanıtımına yönelik fotoğrafları ilçedeki otellerde de turistlere yönelik sergileyeceklerini söyledi.
Otellerde fotoğraf sergisi açılmasıyla öncülük ederek öğrencilere moral desteği vermek istediklerini belirten Barut, bu tür kültür ve sanat etkinliklerinin turistler içinde iyi olacağını ifade etti.
Fotoğraf öğretmeni Özçiçek, Barut'a desteği için teşekkür etti.
Öğrencilerin açtığı fotoğraf sergisine Alman, İngiliz, Belçika ve İngiliz turistlerde ilgi gösterdi.