Slovak turistler Antalya'ya Roma, Bizans ve Anadolu Selçuklu dönemi eserlerini görmeye geliyor.

Slovak turistler, Antalya'da tur kapsamında Xanthos, Olimpos, Selge, Seleukeia, Perge, Termessos, Patara, Myra, Side ve Arykanda antik kentler ile Alanya Kalesi, Aspendos Antik Tiyatro, Apollon Tapınağı, Side Antik Tiyatro, Piskoposluk Sarayı, Manavgat Şelalesi, Alanya Kalesi, Alaaddin Keykubat Cami, Alarahan ve Antalya Yivli Minaresi'yi ziyaret ediyor.

Antalya'ya gelen Orta Avrupa ülkesi Slovak turistlere Polonya, Çek ve Avusturyalı turistler eşlik ediyor. Slovak ve Polonyalı kültür turizmi uzmanı Dr. Aga Chmielewska, Antalya'da haftanın 3 günü Slovak turistleri kültür ve arkeolojik varlıkları tanıma turuna çıkardıklarını söyledi.

Geçen yıl Antalya'da 13 bin Slovak turistin kültür, tarih ve arkeolojik varlıkları tanıma turuna çıktığını belirten Chmielewska, "Slovak turistler tarihi ören yeri ziyaretlerini seviyor. Özellikle Roma, Bizans ve Anadolu Selçuklu dönemi eserlerini görmek ve bilgi sahibi olmak istiyorlar. Antalya Roma, Bizans ve Anadolu Selçuklu eserleri bakımından zengin bir şehir. Slovaklar kültürel ve arkeolojik varlıları tanımayı seviyor. Diğer Avrupa ülkeleri gibi deniz, kum ve güneş turizmini ikinci planda tutuyor. Birinci sırada kültür ve kültürel varlıkları tanıma önem veriyor. Bu sene de 12 bin ile 13 bin arasında Slovak turistin tura çıkmasını bekliyoruz." diye konuştu.