Bingöl Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde 2015-2016 eğitim öğretim döneminde merkez ve 7 ilçede açılan kurslarda eğitim gören kursiyerlerin yaptığı çalışmalar, 4’üncü Halk Eğitim Merkezleri Fuarı’nda sanatseverlerin beğenisine sunuldu.
Bingöl Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bahçesinde kurulan fuarın açılışına, Vali Yavuz Selim Köşger, Vali Yardımcısı Numan Tahir Şimşek, İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, Bingöl Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Selahattin Akıncı ve kurum müdürleri ile vatandaşlar katıldı. Serginin açılış konuşmasını yapan Akıncı, yıl içerisinde il geneli bin 163 adet genel kurs, 652 adet mesleki ve teknik kurs, 110 adet de okuma yazma kursu olmak üzere toplamda bin 925 adet kurs açıldığını söyledi. Akıncı, “Bu kurslarımızda il geneli ve ilçelerimiz ile beraber 42 bin 601 vatandaşımıza ulaştık. Türkiye’de hayat boyu öğrenmeden faydalanma oranları yüzde 4 civarındayken, ilimizde yüzde 4,5 oranındadır. Yani Türkiye ortalamasının üzerindeyiz. Halk Eğitim Merkezi, aynı zamanda açık öğretim lisesi öğrencilerine de hizmet vermektedir. İl genelinde 5 bin 50 öğrencimiz, aktif olarak bu hizmeti almaktadırlar. Dershanelerin kapatılması ile birlikte, halk eğitim merkezleri adeta dershaneye dönüştürülmüştür. İlimizde de yaklaşık bin öğrencimiz, hafta sonları üniversite sınavlarına hazırlanmaktadırlar” dedi.
“KURS SAYIMIZI 2 KATINA ÇIKARDIK”
Programda konuşan Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin ise, geçen yıla oranla kurs sayılarını iki katına çıkardıklarını söyledi. Engin, “Bu çalışmaları gören vatandaşlarımız, kursların açılması için yoğun talepler arz etmektedir. Bu da bizi oldukça memnun ediyor. Geçen yıla oranla kurs sayılarımızı iki katına çıkardık. Bin 925’e yakın kurs düzenledik. Bunların olumlu sonuçlarını da almaktayız” diye konuştu.
Bağımlılıkla mücadele kapsamında yapılan çalışmalarla Türkiye birincisi olduklarını kaydeden Engin, şunları söyledi:
“Özellikle Türkiye genelinde yaptığımız çalışmalarda bağımlılıkla mücadele ile ilgili çalışmalara bakacak olursak, Bingöl’de yaptığımız çalışmalarda Türkiye birincisi olarak görünmekteyiz. Okullarımızda yaklaşık 20 bin öğrencimize, Halk Eğitim bünyesinde önemli kurslar vererek bağımlılıkla mücadelede de önemli bir katkı sağladık. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile yaptığımız protokol çerçevesinde yüzme kursları ve İŞKUR müdürlüğü ile yaptığımız aşçı yardımcılığı kurslarıyla da Bingöl’de bir ilki gerçekleştirmiş durumdayız.”
Fuar açılışının ardından usta öğreticiler, öğretmenler ve kursiyerlerin el emeği eserleri katılımcıların beğenisine sunuldu.