Bingöl Belediyesi, kentin belirli noktalarında kanunsuz bir şekilde yapılmış kaçak yapılara yönelik yıkım çalışmalarını sürdürüyor.
Bingöl Belediyesi İmar Müdürlüğü ekipleri, komisyonca alınan imara aykırı yapıların tespit edilip yıkılması kararına istinaden kent merkezinde çalışmalarını sürdürüyor. Daha önce eski Belediye İşhanı yerleşkesindeki imara aykırı yapıların yıkımını gerçekleştiren ekipler, dün çarşı merkezinde bulunan Filistin Parkı’ndaki işgalleri kaldırmak için çalışma yaptı. Polis ve zabıta ekipleri kontrolünde parktaki işgalleri kaldıran ekiplere direnen bir kişi, büfe içerisine girerek yıkımı engellemek istedi. İkna çalışmaları sonuç vermeyince devreye polis girdi ve biber gazı kullanarak şahsı büfenin içerisinde çıkarıp gözaltına aldı. Yaşanan gerginliğin ardından parktaki işgalleri kaldıran ekipler, kentin belirli noktalarında bulunan imara aykırı tüm yapıların yıkılacağını söyledi.
Çarşı merkezindeki eski Belediye İşhanı yerleşkesinde yıkımı gerçekleştirilen bir yapının tekrar işgal edildiğini belirten yetkililer, “Bu şahıs hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Belediyemizce alınan karar gereği, haksız rekabet oluşturan ve imara aykırı olan tüm kaçak yapılar belirli aralıklarla yıkılacaktır” dedi.