Eskişehir’de, Birleşik Haziran Hareketi Forumu tarafından düzenlenen eyleme katılanlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı istifaya davet ederek sarayın boşaltılmasını istediler.

Birleşik Haziran Hareketi Eskişehir Forumu tarafından bir alışveriş merkezi önünde toplanan yaklaşık 60 kişilik grup, "Hırsız AKP", "Hırsızlardan hesabı Haziran soracak" sloganları atarak buradan adalardaki Migros önüne geldi.

Birleşik Haziran Hareketi adına açıklama yapan Özge Uyanık, "7 Haziran seçimlerinde çıkan sonuç şudur; halk Erdoğan ve AKP zihniyetine artık yeter demiştir. Halkın iktidarda düşürdüğü AKP hiçbir koşulda koalisyon ortağı yapılıp iktidara taşınmamalıdır. AKP’nin 13 yıllık iktidarı boyunca işlediği suçlar aklanmamalı, bu suçlara ortak olmamalıdır. Altın varaklı bir bardağı bir işçinin asgari ücretinden daha fazla olan Kaçak saray boşaltılmalı ve Tayyip Erdoğan istifa etmelidir. Yolsuzluk dosyaları açılmalıdır. Yolsuzlukları araştırmak için Meclis'te komisyon kurulmalı, suçlular Yüce Divan'a yargılanmalıdır." dedi.

Grup, eylemine açıklamanın ardından olaysız bir sekil de son verdi.