Bitlis Valisi Ahmet Çınar’in başkanlığında yürütülen ‘il danışma ve koordinasyon’ toplantısı Adilcevaz’da yapıldı.
Adilcevaz Kültür ve Sanat Evi’nde düzenlenen toplantıya Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Tatvan Tugay Komutanı Tuğgeneral İlhan Kırtıl, Bitlis İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Gezer, Vali Yardımcısı Salih Altun, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Adilcevaz Kaymakamı Özer Özbek, Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, Aydınlar Belediye Başkanı Arif Tusun, il ve ilçe kamu kurum amirleri katıldı. Toplantının açılış konuşmasında ilçenin genel yapısı hakkında bilgiler veren Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, “İlçemiz Van Gölü kıyısında Süphan Dağı eteklerinde kurulmuş çok mütevazi ve güzel bir sahil ilçesidir. İlçemizin başlıca geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır. Sayın valimizin önderliğinde ilimizdeki tüm amirlerin katılımıyla ilçemizin sorun ve problemlerinin çözümü ve projelerinin yerinde incelenmesi adına başlayacağımız toplantıya hepiniz hoş geldiniz. Bugün burada bir takım çalışmasını ortaya koyup, ilçemizin başlıca sorun ve problemlerini tartışacak, yapılması planlanan projelerin altyapısını konuşacağız. İnşallah çok verimli bir toplantı olacaktır” dedi.
Adilcevaz Kaymakamı Özer Özbek ise, “İlçemizde ilk defa tüm kurum amirlerinin katılımıyla böylesine geniş bir toplantı yapılmaktadır. Bugün burada ilçemizin sorunlarını valimizin önderliğinde enine boyuna konuşup çözüm yolunu arayacağız ve kurum amirlerimizden konu hakkında bilgiler alacağız. Toplantının hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.
Bitlis Valisi Ahmet Çınar ise, “Adilcevaz ilçemiz Van Gölü sahilinin kıyısında ve Süphan Dağı’nın eteğinde olması hasebiyle çok güzel tarih ve turizm ilçesi. Bugün burada ilk defa tüm kurum amirlerinin katılımıyla geniş bir toplantı düzenleyeceğiz. Yapılacak olan toplantıda ilçemizle ilgili Bitlis il müdürlüklerinin yaptıkları projeleri ve hazırlıkları görüşeceğiz. Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy’un taleplerini değerlendireceğiz. Belediye başkanımızın da dediği gibi biz bir aileyiz ve yaptığımız iş tamamen ekip işidir. İnşallah çok olumlu bir toplantı olacaktır. Ekibimizle birlikte Adilcevaz ilçemizin hak ettiği konuma gelmesi için elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.
Yapılan konuşmaların ardından Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, ilçe için yapılması düşünülen projeleri anlatarak, konuyla ilgili il müdüründen gerekli bilgileri aldı. Toplantıda yapılması kararlaştırılan projeler görüşülmek üzere karara bağlandı.
Yapılan toplantının ardından esnaf ve vatandaşlarla çarşı merkezinde sohbet eden heyet, Adilcevaz Belediyesini ziyaret ettikten sonra SUKAY Tesisi’nde ve Adilcevaz Sahil Plajı’nda incelemelerde bulundu.