Bitlis’in Ahlat Belediyesi tarafından, ilçe genelinde ihtiyaç sahibi ailelere bayram için hazırlanan yardım kolileri dağıtıldı.
İlçe genelinde ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılmak üzere Ahlat Belediyesi tarafından bin adet yardım kolisi hazırlanırken, Ahıska Türkleri de unutulmadı. Ahıskalı vatandaşları ziyaret eden Ahlat Belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban, burada vatandaşlarla bir süre sohbet etti. Daha sonra Ahıskalılar için hazırlanan yardım kolilerini teslim eden Başkan Çoban, hayırlı bayramlar temennisinde bulundu.
Yardımların dağıtılmasının ardından bir açıklamada bulunan Ahlat Belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban, “Sosyal belediyecilik faaliyetlerimiz kapsamında bir taraftan çeşitli etkinlikler organize ederken, diğer taraftan ihtiyaç sahibi olan ailelerimizi de unutmuyoruz. Bugün hazırlamış olduğumuz yardım paketleri önceden belirlediğimiz ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılıyor. Tabi bununla birlikte Ahıskalı kardeşlerimizi de unutmadık. Hazırlamış olduğumuz paketlerden 68 tanesini ise Ahıskalı kardeşlerimize dağıttık. İnşallah bu ve buna benzer faaliyetlerimiz her zaman olduğu gibi bundan sonrada devam edecektir" dedi.
Ahıskalı çocukların özel ilgi gösterdiği Başkan Çoban, daha sonra hem çocuklarla hem de vatandaşlarla toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.