Kon Tv Ankara Temsilcisi ve Akit Gazetesi köşe yazarı Sinan Burhan, Ak Parti Kayseri Milletvekili Aday Adayı oldu. Peki, Sinan Burhan kimdir?
Anadolu Yayın Platformunun da başkanlığını yürüten Sinan Burhan, Türkiye genelinde 142 yerel ve bölgesel televizyonlarla birlikte gezi olayları ve 17-25 Aralık darbe girişimlerine karşı yaptığı ortak yayınlar ile dikkat çekmişti.
Burhan aynı zamanda bu süreçte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Anadolu medyası adına görüşerek her türlü darbe girişimlerine karşı iktidarın yanında olduklarını belirtmişti.
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nundu katıldığı 142 yerel ve bölgesel televizyonda ortak yayınlanan Anadolu Soruyor Programı Ak Parti Genel Merkezinden Her hafta izleyici ile buluşuyor.
Yine Başbakan Ahmet Davutoğlu Sinan Burhan’ın Başkanlığını yürüttüğü Anadolu Yayın Platformu’nun düzenlediği Yeni Türkiye ve Medya Oturumlarına katılmıştı. Türkiye’de ilk defa Bir Başbakan Yeni Türkiye Yolunda(Ulusa Sesleniş)konuşmasında Yerel Medya’ya verdiği öneme değinerek Sinan Burhan’ın başkanlığını yürüttüğü AYP yönetimi ve medya temsilcilerine teşekkür etti.
Ak Partiden Kayseri Milletvekilliği Aday Adaylığını açıklayan Sinan Burhan Ak Parti Yönetimine Yakınlığı ile tanınıyor.
Kayseri'de gerçekleşen Aday Adayı tanıtım toplantısında bir konuşma yapan Burhan, "Bizim Kayseri'ye borcumuz var. Seyyid Burhaneddin Hazretlerine borcumuz var. Yahyalılı Hacı Hasan Efendi'ye borcumuz var. Bizim Mavi Marmara şehidi Furkan Doğan'a borcumuz var. Bizim Reisi Cumhurumuz olan ve Türkiye'ye çağ atlatan Recep Tayyip Erdoğan'a borcumuz var. Bilge liderimiz, Yeni Türkiye'nin mimarı Ahmet Davutoğlu hocamıza borcumuz var" dedi.