Emir Sultan Camisi’Nde hayırsever vatandaşlar tarafından yaptırılan otomatik halı serme makinesi çalışmaya başladı. Cami cemaati Ramazan öncesi cami dışında namaz kılmak için hasır bulup yere serme telaşından kurtuldu.
Son derece kullanışlı, seyyar olarak istenilen yere götürülebilen bu sistem, ibadetlerini yapmak için Emir Sultan Camisi’ne gelen vatandaşlar tarafından da çok beğenildi.
Cemaatin yoğun olduğu Cuma ve kandil günleri ile, mübarek ramazan ayı boyunca namazlarını cami dışında kılmak zorunda kalan vatandaşlar için, cami görevlileri tarafından açılıp toplanan sistemle ilgili bilgi veren Emir Sultan Camiinin 30 yıllık görevlisi Hafız İbrahim Gürkan, “Hayırseverlerimizin bağışladığı bu sistem sayesinde, görevlilerimiz önceden cami avlusuna halı serer gibi sistem içerisindeki seccadeyi seriyor. Namazdan sonra da yine otomatik olarak toplanıyor. Dolayısıyla çok daha temiz ve kullanışlı oluyor. Çok hoş, nezih ve kullanışlı bir sistem oldu” dedi.
Bazı vatandaşların otomotik halı serme sisteminden rahatsız olduğunu ifade eden Hafız İbrahim Gürkan, “Görüntü kirliliği oluşturuyor diye bizi şikayet edenler olmuş. Bu bizi çok üzdü. Oysaki, bunu düşünüp yapan insanlar, bizim de fikrimizi ve onayımızı alarak, buraya namaz kılmaya gelen Müslümanların daha temiz bir zeminde ibadetlerini yapmalarını düşünerek bu sistemi yaptırdılar. Camimize gelen vatandaşlar da çok beğendi. İnanın, bunu duyduklarında herkes çok üzülüyor. Bunu düşünüp yapanlar, son derece mütevazı, sadece camimizde değil, Bursa’da sevilip sayılan insanlar. Onlar da bu durum karşısında üzüldü. Her şeye rağmen bu sistem, camimize gelen vatandaşlar tarafından çok beğenilip kullanılan bir sistem oldu. Düşünüp yapan, yapımına vesile olanlardan Allah razı olsun” diye konuştu.