Gençlerbirliği'nde başkan İlhan Cavcav görevden aldığı İrfan Buz'dan boşalan teknik direktörlük görevine Mesut Bakkal'ı getirdi.

Gençlerbirliği'nde İrfan Buz'dan boşalan teknik direktörlük görevine Mesut Bakkal getirildi. Kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Görevinden yardımcılarıyla birlikte ayrılan İrfan Buz’dan boşalan teknik direktörlük görevi için kulübümüz Mesut Bakkal ile anlaşma sağladı. Daha önce ekibimizin başında iki kez görev yapan ve oyuncu yapımızı yakından tanıyan Bakkal, yarın talebelerinin başında ilk çalışmayı yaptıracak. Bakkal’ın yarımcıları ise yarın belirlenecek. Takımımızın bu hafta deplasmanda Balıkesirspor ile oynayacağı karşılaşmanın hazırlıkları Bakkal gözetiminde gerçekleşecek."

Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, 37 yıllık başkanlığı süresince 61 antrenör ile çalışarak rekor kırarken, 39 farklı ismi ise görevden aldı veya anlaşma imzalamadı. Bu isimler arasında son darbeyi ise İrfan Buz yedi.

CAVCAV'IN GÖREVDEN ALDIĞI TEKNİK ADAMLAR

Yaklaşık 36 yıldır Gençlerbirliği Kulübü Başkanlığı'nı yürüterek bir rekora imza atan İlhan Cavcav son yıllardaki teknik direktör kıyımıyla da tarihe geçti. Cavcav, 2014-2015 sezonunda 21 hafta geride kalırken 4. teknik adamı göreve getirdi.

Geçen sezon sonunda Mehmet Özdilek'le yollarını ayırarak mayıs ayında bu göreve Kemal Özdeş'i getiren ve lig başlamadan Özdeş'le de yolları ayırıp Mustafa Kaplan'ı teknik direktörlüğünde sezona start veren Gençlerbirliği Kaplan'ın ardından göreve getirdiği İrfan Buz'un da 3 ay sonra işine son vermiş oldu.

Buz'dan boşalan yere Mesut Bakkal gelirken, Cavcav 21 haftada 4 farklı teknik adamla çalışarak yeni bir rekora daha imza atmış oldu.

Gençlerbirliği'nin tecrübeli başkanı İlhan Cavcav'ın başkanlığı döneminde memnun kalmayarak görevlerine son verdiği sözleşmelerini fesh ettiği teknik adamlar ise şöyle:

Ruhi Yavuz, Fehmi Baştüzel, Mümtaz Tümer, Enver Ürekli, Teoman Yamanlar, Kadri Aytaç, Tınaz Tırpan, Erkan Kural, Metin Türel, Hüsnü Macurni, İbrahim Aydın, Gündüz Tekin Onay, Josep Jarabinsky, Aldoğan Argon, Battal Tokyay, Valeri Nepomniachi, Gurban Berdiev, Agusto Palacios, Zafer Göcüler, Sadi Tekelioğlu, Luka Peruzoviç, Yılmaz Vural, Karol Pecze, Samet Aybaba, Hasan Gül, Walter Meeuws, Erdoğan Arıca, Ersun Yanal, Oğuz Çetin, Ziya Doğan, Mesut Bakkal, Fuat Çapa, Reinhard Stumpf, Bülent Korkmaz, Thomas Doll, Ralf Zumdick, Mustafa Kaplan, Giray Bulak, Metin Diyadin, Mehmet Özdilek, Kemal Özdeş ve Mustafa Kaplan, İrfan Buz.