Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde ikindi namazı sonrası camiye düşen yıldırım minarenin paramparça olmasına neden oldu. Olayda yaralanan ya da ölen olmadı.

Olay Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Sanayi Camii’nde meydana geldi. Yıldırım düşmesinin ardından caminin minaresi büyük bir gürültüyle parçalandı. Cami imamı Yahya Karakaş, ikindi namazı sonrası camide dua ettikleri sırada şiddetli bir ses duyduklarını belirtti. Gürültü üzerinde camiden çıktıklarını dile getiren Karakaş, "Önce deprem zannettik dışarı çıktık. Minare paramparça olmuştu. İtfaiye ekipleri geldi, çalışma başlattı." ifadelerini kullandı.

Birçok mahalle sakini ve esnaf gürültüyü duyduktan sonra caminin etrafında toplandı. Polis ekipleri minaresi yıkılan caminin etrafında güvenlik önlemi aldı.Olay sırasında caminin dışında olan vatandaşlardan bazıları yıldırımın minareye düşmesinin ardından alevler çıktığını iddia etti.

Yaralı olabileceği ihtimali üzerin sağlık ekipleri de bölgeye yönlendirildi. İtfaiye ekipleri ise gerekli incelemeleri yaptıktan sonra cami avlusuna dağılan molozların temizleme çalışmasında başladı. Antalya Müftüsü Osman Artan ve Muratpaşa İlçe Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy da camiye gelerek incelemelerde bulundu.