Aydın’da itfaiyeye yapılan asılsız ihbar hem itfaiyeyi hem de vatandaşları çileden çıkardı. Mahalle sakinleri ile uzun süre yangın yeri arayan ekipler ihbarın asılsız olduğunu anlayınca normale döndü.
Akşam saatlerinde Aydın Efeler İlçe merkezi Zafer Mahallesi’ndeki bir adres için yapılan yangın ihbarı ile Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri siren çalıp mahalleye geldi. Bir anda itfaiye araçlarını sokakta gören mahalle sakinleri panik yaşarken, çevrede duman göremeyen itfaiyeciler vatandaşlara, vatandaşlar da itfaiyecilere nerenin yandığını sordu. Bölgede yapılan denetimler sonucu herhangi bir yangın olmadığı belirlenirken ekipler de normale döndü.
“DİJİTAL SİSTEM BİRAZ RAHATLATTI”
Daha önceki dönemlerde telefon sapıkları yüzünden ihbarların yüzde 90’nından fazlasının asılsız olduğu Aydın’da dijital sistem ve kayıt sistemlerinin asılsız ihbarları azalttığı belirtilirken halen asılsız ihbarların yaşandığı belirtildi. Kasıtlı olarak arayanlara yönelik tutulan kayıtlarla Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduklarını belirten Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi yetkilileri halen asılsız ihbarlardan dolayı ciddi sıkıntı yaşadıklarını söylediler.