Seçim çalışmalarına Bornova’da devam eden CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Çamkule’de hemşehrileriyle buluştu. Ardından Konya'nın birçok belde ve köyünden gelerek İzmir'e yerleşmiş vatandaşların kurduğu 27 derneğin yöneticileri ve üyeleriyle biraraya geldi. Toplantılarda, 7 Haziran'dan sonra oluşan tabloyu değerlendiren Sındır, Türkiye’nin içinde bulunduğu buhrandan çıkış için CHP’yi adres gösterdi, iktidar için destek istedi.

'KENDİ ÇIKARLARINI MİLLETTEN ÜSTÜN GÖRENLERİN SON SEÇİMİ OLACAK'

Toplantıda konuşan Milletvekili Sındır, “Eğer hükümet kurulamadıysa sebebi, Türkiye’nin tüm kaynaklarını şahsi çıkarları için kullanmaya çalışanlardır. 7 Haziran’da ortaya çıkan milli iradeyi hazmedemediler. Halkın tercihi yok sayıldı. CHP olarak biz son ana kadar, halkımızın temel sorunlarının ele alınacağı bir hükümet kurulabilmesi için var gücümüzle çalıştık. 'Önce Türkiye' diyerek, hiçbir mevki pazarlığı yapmadan taşın altına elimizi koyduk ve milletimiz de bunu gördü. 1 Kasım seçimlerinde halkımız, partimizin sağduyulu çalışmalarını değerlendirerek bizi iktidara taşıyacak. Bu seçim kendi çıkarlarını milletten üstün görenlerin, milleti düşünmeyenlerin son seçimi olacak.” dedi.

'KİMSE KİMLİĞİNDEN DOLAYI ÖTEKİLEŞTİRİLMEYECEK'

1 Kasım 2015'teki genel seçimin Türkiye için dönüm noktası olduğunu, bütün vatandaşların bu bilinçle sandığa gideceğini belirten Sındır, “CHP, zor zamanların partisidir. Bir asıra yakın geçmişimizde, Türkiye’nin zor günlerinde birçok sınav verdik. İktidara geldiğimizde, toplumumuzu ayrıştıran ve çatıştıran kutuplaştırma siyasetine son vereceğiz. Etnik kimlik, inanç ve yaşam tarzı üzerinden politika, bizim iktidarımızda asla yapılmayacak, kimse kimliğinden dolayı ötekileştirilmeyecek. Barış, huzur ve kardeşlik temelinde, refahın tabana yayıldığı bir Türkiye inşa edeceğiz. Refah, birlik ve kardeşlik içinde, geleceğe hep beraber yürüyeceğiz.” dedi.

'HER ŞEYE 'HAYIR' DİYEREK HAYIR OLMAZ'

Problemleri çözmek ve ülkeyi kalkındırmak için iktidara talip olduklarını söyleyen Sındır, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Türkiye’yi her alanda kalkındırmak, toplumsal sorunlara çözüm bulmak, teröre son vermek, barışı ve kardeşliği tesis etmek için iktidar olmak istiyoruz. Sorunların çözüm merciinin Meclis olduğuna, halkın iradesinin her türlü sorunu çözmek için rehber olduğuna inanıyoruz. Türkiye’yi içinde bulunduğu buhrandan ancak biz çıkarabiliriz. Ülkemizin temel sorunları ortada. Sorunlara kayıtsız kalarak, hiçbir sorumluluk almayarak ve her şeye 'hayır' diyerek hayır olmaz. Ülkemizin temel sorunlarını ve çözümlerini biliyoruz. Buna göre de yetişmiş, alanında en iyi kadroların ve programların partisi olarak halkımızdan iktidar için destek istiyoruz.”