CHP Kayseri milletvekili adayı Çetin Arık, İstanbul’da yaşayan Kayserili işadamlarının Kayseri’ye gelerek AK Parti adaylarına destek verdiğini belirterek, “Bizi milletvekili adayı olmamız için halk seçti. Halk seçecek ve meclise gönderecek. Biz tuzu kuruların değil halkın adayıyız. Halkın milletvekili olacağız.” dedi.

CHP milletvekili adayı Çetin Arık, İldem Cumhuriyet Mahallesi’nde seçim bürosu açtı. CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın da katıldığı mitingi gibi açılışta vatandaşlara seslenen CHP milletvekili adayı Çetin Arık, AK Parti adayı Özhaseki’ye destek açıklaması yapan işadamlarını hatırlatarak, “AKP’nin adayına Kayseri’nin öz evladı diye sahip çıkıyorlar. Kayseri’nin öz evladı bizleriz, bizleri genel başkan değil, siz seçtiniz, halk seçti.” diye konuştu.

Burada vatandaşlara seslenen CHP Kayseri 1. sıra milletvekili adayı Çetin Arık, 2002 yılında mağdur edebiyatı yaparak iktidara gelen AK Parti’nin bugün toplumun tüm kesimlerine zulmettiğini ifade etti. AK Parti’nin kutuplaşmadan, hizipten beslenen bir parti olduğunu vurgulayan Arık, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Ben ana muhalefet partisinin milletvekili adayıyım. Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gittim. Eşim orada anestezi uzmanı. Eşimin arkadaşlarıyla tanışmak, konuşmak istedim. Karşımıza bir ordu çıkardılar, ‘Buraya giremezsiniz’ dediler. Neden diye sorduğumuzda, ‘Burada siyaset yapmanızı istemiyoruz’ dediler. Böyle bir karar varsa, ‘Eyvallah, başım gözüm üstüne’ dedik. Ancak bize bu zulmü yapanlar, AKP’nin milletvekili adayını başhekim nezaretin de kat kat gezdiriyorlar. Bu adalet mi? Yine Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde taşeron işçileri ‘toplantı var’ diyerek topluyorlar, AKP’nin adayı gelip konuşma yapıyor. Bu zulüm değil de nedir? Adalet bunun neresindedir?” dedi.

Arık, Kayseri Valiliği tarafından davet edildikleri Kutlu Doğum Haftası etkinliğinde de benzer bir tablo ile karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

İstanbul ve Ankara’daki bazı işadamlarının AK Parti’nin adayı Mehmet Özhaseki’ye destek için gelmelerini hatırlatan Arık, “AKP’nin adayına Kayseri’nin öz evladı diye sahip çıkıyorlar. Kayseri’nin öz evladı bizleriz, bizleri genel başkan değil, siz seçtiniz, halk seçti. Onlar nasıl geldiler size soruyorum? Kendi içlerinden demokrasiyi işletemeyenler, Türkiye’ye ileri demokrasiyi nasıl getirecek. Bakın milletvekili adaylarını nasıl belirlediler: Sarayın damadı; First Lady’in kuaförünün tanıdığı, falancanın amcası, filancanın danışmanı. Ama bizleri sizler seçtiniz. Bizler tuzu kuruların değil sizlerin milletvekili olacağız. Bizi halk seçti, biz halkın milletvekili olacağız.” dedi.

Komşularla sıfır sorun diyerek, komşuları sıfırlayanların Türkiye’yi teröristlerle komşu yaptığını ifade eden Arık, ecdat yadigarına sahip çıkamayanların, reklamlarla durumu kurtarmaya çalışanlarını söyledi.

'ÜLKENİN KADERİ DEĞİŞECEK!'

Nevşehir’de katılacağı bir program öncesinde Kayseri’de çeşitli temaslarda bulunan CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka da yaptığı konuşmada 8 Haziran seçimlerinin önemine dikkat çekti. 8 Haziran seçimlerinin Türkiye’nin kaderini değiştireceğini belirten Nazlıaka, “Bizler bu ülkedeki tüm ötekileştirilenlerin, tüm ezilenlerin umuduyuz. Biz işçinin de, işsizin de, atanamayan öğretmenin de, kadınların da, gençlerin de, emeklilerin de umuduyuz. O zaman bu umudu CHP iktidarıyla taçlandırmalıyız. Onun için kalan sürede çok çalışmalıyız” dedi.

CHP’liler açılış töreninin ardından ameliyat geçiren CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu’nu evinde ziyaret ederek, geçmiş olsun temennisinde bulundular.