CHP Antalya 6. sıra milletvekili adayı avukat Figen Çalıkuşu, siyasi iktidarın, partilerinin seçim vaatlerine 'nereden bulacaksınız kaynağı' diye soranlara, "Kaçak saraylara milyarlarca lira kaynak bulunurken, emekliye mi kaynak bulunamayacak." diye cevap verdiklerini söyledi.

Ön seçim sonrası Manavgatlılara teşekkür için ilçeye gelen Figen Çalıkuşu, Atatürk Kültür Merkezi'nde partililere yaptığı konuşmada, CHP'nin bu seçimde tıpkı 3 Kasım 2002 seçimlerinde olduğu gibi tulum çıkaracağını kaydetti. Seçilmesi halinde Meclis'te Antalyalı kadınların sesi ve soluğu olacağını belirten Çalıkuşu, hiç kimseyi ötekileştirmeden herkesi kucaklayacaklarını ifade etti.

Genel başkanları Kılıçdaroğlu'nun seçim vaatleri sonrası iktidar mensuplarının, 'nereden bulacaksınız bu kaynağı' sorusunu yönelttiklerini belirten Çalıkuşu, "Kaçaksaraya kaynak bulunuyor da ülkemizde emekliye, asgari ücretliye, dul, yetim ve engelliye mi kaynak bulunamayacak. Ülkede uçan saraylara, Bilal Erdoğan'ın Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı'na (TÜRGEV) kaynak bulunuyor da çiftçiye, dar gelirliye ve bakıma muhtaçlara mı bulunmayacak. Bu iktidarın sonu geldi. Ülkede yapılan hukuksuzlukların hesabını sormak için Meclis'e gideceğiz. Artık ülkemizin gündemini kaçak sarayda oturan adam değil, halkımız belirleyecek. 7 Haziran'da halkımız sandıkta bu iktidara gereken cevabı verecek. Hiç bir dönemde hukuk bu kadar ayaklar altına alınmamıştı. Meclis'e girdiğimizde yapılan bu hukuksuzların hepsinin hesabını soracağız." diye konuştu.