Cumhuriyet Halk Partisi Silifke İlçe örgütü tarafından organize edilen İlçe Danışma Kurulu Toplantısı, Göksu Otel’de gerçekleştirildi.

Belediye eski başkanlarından Cahit Paker, Emin Güleç, Hasan Erden, Ali Şahin, İlçe eski başkanlarından Cemal Ravanoğlu, Mustafa Kurubaş, Necdet Yılmaz, Mustafa Arıcan, Mehmet Güler, Taner Çabuk, Zafer Artan, Orhan Dal, Mustafa Şimşekli’nin katılımıyla yapılan danışma kurulu toplantısına İl Başkanı Abdullah Özyiğit, Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, İl yönetim kurulu üyeleri, İlçe yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri ve çevre ilçelerden gelen parti yöneticileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP İlçe Başkanı Bünyamin Uçar, 7 Haziran seçimlerindeki milletvekili belirleme sürecine örgüt olarak aktif bir şekilde hazırlandıklarını, yerel seçimlerde olduğu gibi genel seçimlerde de gerek kadın kolları gerekse gençlik kollarıyla birlikte örgütsel çalışmaları yoğun bir şekilde sürdürdükleri aktarıp şöyle konuştu: "Milletvekilliği seçimlerinde yapılan eğilim yoklamalarında Mersin ilçeleri içerisinde katılımın en yüksek olduğu ilçe Silifke’dir. Tabi, kırsalına ve coğrafyasına baktığımızda da Mersin’in en geniş coğrafyasına sahip konumdayız. Bu geniş coğrafyaya hakim olmakla birlikte parti çalışmalarımızı geniş bir alana yayarak eğitim görmemiş hiçbir sandık görevlisi ve partili bırakmadık. Yerel seçimlerde ki başarı çıtamızı 7 Haziran seçimlerinde de yükselterek, her iki seçimde de birinci parti olmanın gurur ve sevincini yaşadık.”

Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut ise 2014 seçimlerinde Silifke’de birinci parti olduklarını ve seçimi kazandıklarını ama bu birinci parti olmanın birçok önemli bir tarafı olduğunu belirtip şunları söyledi: "Yerel seçimlerde yeni bir yasa karşımıza çıktı ve 8 belde birleşmiş merkezle birlikte 9 belediye başkanlığı varken tek bir belediye başkanlığına düştü. Bir taraftan yasanın getirmiş olduğu sıkıntılar diğer taraftan hizmet bekleyen bir Silifke vardı. Bütün bu sıkıntılara rağmen biz hiçbir mazeret üretmeden hizmetlerimizi gerçekleştirmeye, belediye sistemini oturtmaya çalıştık. Cumhuriyet Halk Partili bir belediye olarak 88 mahallesiyle birlikte şehrimize kalıcı ve modern hizmetler yapmanın gayretini gösterdik. Böyle bir durumda iken yerel seçimlerdeki başarımızı genel seçimlerde de tekrar gösterdik. Bu demek oluyor ki halkımız bize inanıyor ve güveniyor. Genel seçimlerde de birinci olmamız bunun en açık göstergesidir. İyi niyetle ilçeye bir şeyler yapabilmenin gayretini gösterdiğimizi biliyor. Tabiî ki yapamadığımız birçok hizmet var, eksiğimiz var, yapmak istediklerimiz var. Fakat bunların hepsi zamanla ve sistemin oturmasıyla gerçekleşecektir. İnşallah 2019 yılına geldiğimizde Cumhuriyet Halk Partisi hem birinciliğini hem de belediyeciliği üstüne ekleyince Silifke’de güçlenmeye devam edecektir."

Danışma Meclisinin kapanış konuşmasını gerçekleştiren CHP İl Başkanı Abdullah Özyiğit ise "Cumhuriyet Halk Partisi dün olduğu gibi bugünde ülkenin bu kötü gidişinde, ülkeyi huzura kavuşturma çabası içine girmelidir. Bugün bir araya gelmemiz ve danışma meclislerini düzenlememizde ki amaç sadece yerelde değil, genel merkezimize de yansıyacaktır. Birlik ve beraberlik içerisinde olmamız, özeleştiriler yaparak çözüm yolları aramamız partimizin her geçen gün bir adım ileri gitmesine imkân sağlayacaktır. Bunun için bir birimize kötü bakmamalıyız. Eğer bir yanlış yapıldı ise bu yanlışları birlikte düzeltmek için çaba göstermeliyiz. Sonuçta sizler aynı düşünce ve ideolojiden geliyorsunuz. Tartışmanın hiç birinize bir faydası olmaz. Yapılması gereken birlik ve beraberlik olup, işte biz buyuz, beraberiz diyerek köylere, sokaklara ve meydanlara diyebilmelisiniz. İl olarak ilçe örgütleri olarak hepimizin eksiklikleri, fazlalıkları olabilir. Beraberlik şart, birlik şart, ülke hepimizin ülkesi. Bu güzelim vatanımızı kurtaracak olan siz halkımız ve beraberliğimizdir" diye konuştu.