Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Adana’daki sanayi yatırımlarının azalmasına neden olan yanlış teşvik sisteminin düzeltilmesi gerektiğini söyledi.

Şehirdeki ekonomi kurmaylarıyla görüş alışverişlerine başlayan Tümer bu kapsamda, Adana Sanayi Odası (ADASO) Başkanı Zeki Kıvanç, Adana Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Bekir Sütcü ile görüştü.

Tümer, Adana’nın ekonomik kalkınmasında tüm milletvekilleriyle birlikte hareket etmeye hazır olduğunu ifade etti. Sivil toplum örgütleri ve oda temsilcileriyle sık sık bir araya gelmeye özen göstereceğini dile getiren Tümer, sanayi yatırımlarının azalmasına neden olan başta teşvik sisteminin yanlışlığı olmak üzere Ceyhan Enerji İhtisas Sanayi Bölgesi’nin işlerlik kazanması için Meclis çatısı altında girişimlerde bulunacağını vurguladı. Tümer, “Halkın temsilcisi olarak mecliste hem vatandaşlarımızın hem de iş dünyasının çıkarları doğrultusunda samimi çalışacağımdan kimsenin kuşkusu olmasın. Görevimi layıkıyla yerine getirmeye gayret edeceğim.” diye konuştu.

Ziyareti için Tümer’e teşekkür eden ADASO Başkanı Zeki Kıvanç ve AOSB Başkanı Bekir Sütcü ise siyasi parti ayrımı gözetmeksizin Adana’nın gelişimi için bir araya gelecek milletvekillerinin destekçisi olacaklarını vurguladı. Adana’nın sanayiden uzaklaşılmasını engellemek için tüm milletvekilleriyle birlikte çalışmaktan memnunluk duyacaklarını dile getiren Sütcü ve Kıvanç, ‘Önce Adana’ şiarıyla hareket edildiği takdirde sorunların üstesinden gelinebileceğine işaret etti.