Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Avukat Elif Doğan Türkmen, Türkiye'nin en temel sorunlarından birinin de anayasa olduğunu belirtti.

CHP Milletvekili Türkmen kendisinin de meslek örgütü olan Adana Barosu'nu ziyaret etti. Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık ile 7 Haziran seçimi, koalisyon görüşmeleri, yeniden seçim süreci ve bu süreçte Cumhuriyet Halk Partisi’nin tavrını anlattı.

Tek parti iktidarını sona erdiren seçim sonucunda CHP'nin milletin verdiği mesajı net okuyarak çözüm üreten bir siyaset anlayışını egemen kılma çalıştığını aktaran Türkmen, “Türkiye'nin en temel sorunlarından biri de anayasadır." dedi.

Türkiye, insani gelişmişlik endeksinde 69 sırada yer aldığını aktaran Türkmen, "Ayrıca uluslararası demokrasi endeksinde 98 ve uluslararası hukukun üstünlüğü sıralamasında 80. sıradadır. Önümüzdeki yıllarda AB hedefine odaklanan ve insana yatırım yapan bir Türkiye ile insani gelişmişlik endeksini ön sıralara çekebiliriz. Bu hedef için özgürlükçü ve parlamenter sistemi güçlendirip güçler ayrılığını ve hukukun üstünlüğünü egemen kılmalıyız. Bunu sağlamak için de darbe anayasasını değiştirme ile işe başlayıp hak ve özgürlükleri evrensel standartlara taşıyacak hukuki düzenlemeleri hayata geçirmeliyiz.'' diye konuştu.