Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Yozgat milletvekili adayı Hasan Aslan Nurdoğdu, 13 yıllık AK Parti iktidarı ile halkın kandırıldığını belirterek, CHP iktidarı ile halkın bütün katmanları ile kalkınacağını söyledi.

Seçim çalışmaları kapsamında İl Başkanı Mehmet Yıldırım ve diğer adaylarla birlikte esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen CHP Yozgat 1. sıra milletvekili adayı H. Aslan Nurdoğdu, projelerini anlatarak vatandaşların sorunlarını ve taleplerini dinledi. Kendisine gösterilen yakın ilgiden dolayı çok mutlu olduğunu belirten Nurdoğdu, “AKP iktidarı ile belirsizliğe sürüklenen halkımız kurtuluş olarak partimizi görüyor. Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu’nun seçim beyannamesini açıklamasının ardından AKP milletvekilleri, bakanları, başbakan ve cumhurbaşkanı genel başkanımızı ve projelerimizi eleştirmeye başladılar. Kendilerinin bir projeleri olmadığı için çareyi doğal olarak eleştirmekte buluyorlar.” dedi.

'TARIM VE HAYVANCILIĞI BİTİRME NOKTASINA GETİRDİLER'

Türkiye'nin önemli tarım bölgesinden biri olan Yozgat’ta tarım ve hayvancılığın bitme noktasına getirildiğini ifade eden Aslan, “Yozgat’ımız konumu itibariyle tarım ve hayvancılığa en uygun illerin başında geliyor buna rağmen gittiğimiz ziyaret ettiğimiz köylerde genç nüfus kalmamış, kalan yaşlı vatandaşlarımızda hayvancılık yapamaz duruma gelmiştir. Mazota her gün gelen zam, gübre ve diğer girdi fiyatlarının yüksek olması çiftçimizi zor duruma düşürmüştür. Bugün AKP iktidarının yapamaz diye genel başkanımızı eleştirmesi ise çiftçimize verdikleri değeri gösteriyor. Cumhurbaşkanının oğlunun da sahibi olduğu gemilerde mazotlarda vergi alınmayacak ama çiftçimizin tarlasını sürmek, ekip biçmek için kullandığı mazottan vergi alacaksın bu adaleti bir uygulama değil. Bizim iktidarımızda bu adaletsizlik ortadan kalkacak.” dedi.

'VATANDAŞIMIZIN DERDİNE DERMAN OLACAK TEK PARTİ CHP'DİR'

Memur, işçi, emekli ve asgari ücretlinin de derdine dermen olacaklarını söyleyen Nurdoğdu, “Bugün ülkemizde yaşanan ekonomik krizi özellikle esnafımız hissetmeye yaşamaya başladı. memur işçi çiftçimiz ve asgari ücretlimiz ay başını getiremez oldu. Buna rağmen AKP hükümeti her şey güllük gülistanlık gibi göstererek yaşanan sıkıntıları görmezden gelip günü kurtarma çabası içinde hareket ediyor. Artık hareket edecek bir şeyleri kalmadı. Halkımız her şeyi görüyor. 17-25 yolsuzluk operasyonu sonrası yaşanan gelişmeler AKP’nin hangi düşüncede olduğunu gözler önüne sermiştir. Hukuk işlemez verilen kararlar herkesin yargıya olan güvenini endişeye sevk etmiştir. 7 Haziran seçimlerinden sonra CHP iktidarı sayesinde bu sorunların hepsini bir bir çözeceğiz. Yozgatımız hak ettiği yatırıma ve hizmetlere bizim iktidarımızla kavuşacak. İşçimiz, çiftçimiz, memurumuz, emeklimiz ve dar gelirlimiz bizim iktidarımızla hak ettiği yaşam standardına kavuşacak. Biz emeklimize iki maaş Ramazan ve Kurban Bayramında ikramiye vereceğiz diyoruz, AKP’liler parayı nereden bulacaksınız diye eleştiriyor. Peki siz saraya milyarlarca para harcıyor ve buluyorsunuz da ay başını zar zor getiren emekliye mi bulamıyorsunuz? İşte bu çarpık düzen bizim iktidarımızla son bulacaktır.” ifadelerini kullandı.