CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan'ın Cerattepe'de planlanan madencilik faaliyetini protesto etmek amacıyla TBMM Genel Kurulu'nda başlattığı eylemi devam ediyor. Bayraktutan, "Genel Kurul salonundan 24 saat ayrılmayacağım, yemek de yemeyeceğim." dedi. Bayraktutan'ın eylemi, bugün saat 16.00'da sona erecek.

Madencilik faaliyetinin bölgede doğa katliamına yol açacağını, Cerattepelilerin buna karşı direndiğini, kendisinin de Artvin milletvekili olarak bölge halkına destek verdiğini dile getiren Bayraktutan, doğa katliamının ve bölge halkının güvenlik güçleriyle karşı karşıya gelmesinin engellenmesi için yetkililere ulaşmaya çalıştığını ancak sonuç alamadığını söyledi.

Bayraktutan'ın eylemine CHP'li milletvekilleri de destek veriyor. CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem ise "O yürütme duracak, milletin anasına söven Mehmet Cengiz gibilere peşkeş çekilen bu alanların katledilmesine müsaade etmeyeceğiz. Hep birlikte eylemdeyiz. Bugün burada 24 saat boyunca direniş nöbetindeyiz. En kısa zamanda Artvin’e gidip, yürütmeyi durduracağız." diye konuştu.