Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, AK Parti Çorum İl başkanlığına atanan Av. Mehmet Karadağ’ı ziyaret etti.
Belediye Başkan Yardımcıları Alper Zahir, Ahmet Yabacıoğlu, Turhan Candan ve Zeki Gül’ünde hazır bulunduğu ziyarette Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve AK Parti il Başkanı Mehmet Karadağ birlik ve beraberlik mesajları verdi.
Bir bayrak yarışı ve bayrak nöbeti yaşandığını dile getiren Başkan Külcü, “Nöbet ne zaman başlar ne zaman biter o takdiri ilahidir. Önceki yönetimde görev yapan arkadaşlarımızda bu bayrağı önceki yönetimden devralmıştı. Arkadaşlarımıza bugüne kadar partimize ve şehrimize yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.
Siyaset uzun soluklu bir iş olduğunu hatırlatan Başkan Külcü, “Göreviniz siyasette yeni bir başlangıç değil. Siyasette tecrübeli birisiniz. AK Parti’de Merkez İlçe Başkanlığı, il başkanlığı ve ondan sonra değişik sivil toplum kuruluşlarında görevleriniz oldu. Bunları bir süreç olarak yaşayıp geçiyoruz. Bunların her birisi bizim için farklı tecrübeler demek. Olgunlaşmamıza zemin hazırlayan fırsat hazırlayan ortamlar demek. Olaya bu pencereden baktığımızda bu tecrübeyle başarılı bir il başkanlığı dönemi yaşayacağına yürekten inanıyorum. Başarılı olmanız içinde doğrusu elimizden gelen desteği bizde sağlayacağız” diye konuştu.
2002 yılında kendisinin AK Parti’nin kurucu il başkanı, Karadağ’ın ise kurucu Merkez İlçe Başkanı olduğunu hatırlatan Başkan Külcü, “15 yıl önce Türkiye’nin üzerinde karanlık bulutların dolaştığı dönemde herkesin mahsun, üzgün olduğu bir dönemde geleceğe ilişkin insanların siyasetten umudunu kestiği bir dönemde AK Parti kuruldu. AK Parti milletinin sinesinde kuruldu bizde tabelalarını astık. Allah il başkanlığı tabelasını şahsıma, merkez ilçe başkanlığı tabelasını asmayı size nasip etti. İnşallah bundan sonra birlikte güzel işler yapacağız. Birlikte yol yürüyeceğiz, çalışacağız, şehrimizi, partimizi birlikte büyüteceğiz” ifadelerini kullandı.
Birlikten güç doğduğunu dile getiren Başkan Külcü, şunları kaydetti; “Birlikte olduğumuzda, çalıştığımızda, yol yürüdüğümüzde, ürettiğimizde daha iyisini, güzelini yapabileceğimizi gördük. İnsanlar sadece siyasette değil hayatın her alanında benzer yanlarını konuştuklarında daha iyi mesafe alabiliyor. Herkes her konuda aynı şeyi düşünmek zorunda değil. Gerek parti içi parti dışı alanlarda her konuda insanların farklı düşündüğü konular var. Birisi farklılarımızı kaşıyorsa, ayrıksı noktaları kaşıyorsa. İtilafta olduğunuz konuları körükler misali konuşuyorsa bilin ki sizin ya da bizim ya rakibimizdir ya hasmımızdır ya düşmanımızdır. Onların teşvik edici ve tahrik edici olduğunu gördük. Geriye dönüp baktığımda belediye başkanlığı döneminde bu konuda aklıselim ile hareket ettiğimi kendi adıma söyleyebiliyorum. Bizim bu şehir için iktidarıyla, muhalefetiyle, milletvekillerimizle ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte hareket etme gibi bir mecburiyetimiz var. Türkiye zorlu bir süreçten geçiyor. Bu zorlu süreçte bizim her birimizin diğer arkadaşımızın yükünü hafifleten, işini kolaylaştıran pozisyonda olması lazım. Etrafımıza baktığımızda Irak kaynıyor. Suriye kaynıyor. Libya kaynıyor. Mısır kaynıyor. Komşuda yanan ateş bizi de yakıyor. Orada oynanmak istenen büyük bir oyun var. Ve Türkiye 100 yıl sonra bıraktığı yerden bugün yeniden oyuna müdahil oldu. Etrafımızda çizilmek istenen bu haritaya rıza göstermeyeceğiz. Oyunu biz bozacağız. İçeri dönüp baktığımızda terör örgütü ve onların işbirliği içerisinde olduğu üst aklın ülkemizde neler yapmaya çalıştığı belli. Onlarla başta cumhurbaşkanımız olmak üzere hükümetimiz büyük bir mücadele içerisindeler. Onlarda milletin desteğiyle başını ezeceğiz. Buna benzer FETÖ ve benzeri terör örgütlerinin başı ve kökü dışarda olan hain örgütlerin kökünü kazıyacağız. Yeni anayasa gündemimizde. Bunun hemen devamında referandum söz konusu olacak inşallah çizmelerimizi giyip yeniden yollara çıkacağız. Türkiye başkanlık sistemiyle daha güçlü olacak”
AK Parti Çorum İl Başkanı Mehmet Karadağ da, birlikte hep beraber, partinin tüm kademeleriyle güzel hizmetlere imza atacaklarını söyledi. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ile daha öncede siyasette birlikte görev yaptıklarını hatırlatan Karadağ, “Ak Partiyi Çorum’da birlikte kurduk. Genç yaşlarda sorumluluk üstlendik. 10 yıl sonra başbakanımız tarafından tekrar bize görev tevdi edildi. Aynı gemide yolculuk yapıyoruz. Biz birlikte olduğumuz zaman teşkilatlarımız sevgi, saygı içerisinde hem partimiz hem şehrimiz açısından sinerji ortaya çıkacak. Bayrağa daha yukarılara çıkarmanın gayreti içerisinde olacağız. Kim tuzak kurarsa kursun bunun adı ister PKK olsun, ister FETÖ olsun milletin verdiği destek sayesinde bunlar bir bir bozuluyor. Allah yanımızda. Milletimiz yanımızda. Sadece helvayı yapmak düşüyor. Güzel hizmetler yapacağız. Birlik beraberlik içerisinde olacağız. Uyum içerisinde olacağız” şeklinde konuştu.