Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep İl Başkan Yardımcısı Nesrin Tuncel, 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu yapan polislerin paralelci ithamıyla sürgün edildiğini söyledi. Emniyet birimlerinin hallaç pamuğu gibi atıldığını kaydeden CHP'li Tuncel, “Deneyimli polis memurları Devlet Opera ve Balesi'ne, süneyle mücadele için kır bekçiliğine ve diğer kurumlara gönderilmiş, böylece polis teşkilatı tamamen lağvedilerek terörle mücadele bu şekilde zafiyete uğratılmıştır.” dedi.

İl binasında düzenlenen toplantıda konuşan Nesrin Tuncel, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Hükümetin terörle mücadelede yetersizliğine dikkat çeken ve Oslo sürecine ilişkin tepkilerini dile getiren Tuncel, geçmiş dönemde askerlere yönelik operasyonları kınadı. 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarına dikkat çeken Tuncel, “Bu operasyonda 4 bakan ve bakan çocukları suçüstü yakalanmış, bu operasyonu yapan polisler paralelci ilan edilerek sürgünlere gönderilmiş, yetmemiş meslekten ihraç edilmiş, yetmemiş tutuklanıp hapislere atılmışlardır. Bu dönemden sonra AKP kendi ak polis teşkilatını kurma yönünde, meslekten gelmeyen, mesleğe yabancı, atanamamış öğretmenlerden oluşan, 6 aylık eğitimlerden geçmiş kişileri polis teşkilatına kabul ederek bunların terör bölgesine göndermiştir. Yeterli teçhizatı, donanımı olmayan bu kişilere bakıldığında, şehit edilenlerin 20-25 yaş arasında olması da bunun göstergesidir.” diye konuştu.

“SEÇİM ÖNCESİNDE DİNİ DUYGULAR İSTİSMAR EDİLDİ”

Emniyette birimlerin hallaç pamuğu gibi atıldığını kaydeden CHP İl Başkanı Tuncel, “Deneyimli polis memurları Devlet Opera ve Balesi'ne, süneyle mücadele için kır bekçiliğine ve diğer kurumlara gönderilmiş, böylece polis teşkilatı tamamen lağvedilerek terörle mücadele bu şekilde zaafiyete uğratılmıştır. MİT, muktedire bağlı özel istihbarat teşkilatı haline getirilmiş, MİT TIR'ları suçüstü yakalanmış ve yakalayan savcılar görevden alınmış, daha sonra da tutuklanmışlardır. 7 Haziran seçimleri öncesinde Dolmabahçe'de Cumhurbaşkanı'nın muhafazasıyla imzalanan mutabakat metninin halktan tepki görmesi ve yapılan anketlerde AKP'nin oylarının düştüğünün anlaşılması üzerine Cumhurbaşkanı bu metni tanımadığını söyleyerek, fiilen çözüm sürecini sona erdirmiştir.” ifadelerini kullandı.

Seçimler öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın toplu açılış törenleri adı altında gerçekleştirilen programlarda halktan 400 milletvekili istediğini de anımsatan Tuncel, dini duyguların istismar edildiğini, 'Vermezseniz kaos çıkar' denilerek de halka korku saçıldığını aktardı.

'PROVOKASYONA İZİN VERİLMEMELİ'

Son günlerde yaşanan terör olaylarına ilişkin sağduyu çağrısı yapan ve parti genel merkezinin bu noktada tüm il ve ilçe başkanlıklarına gönderdiği açıklamayı okuyan Tuncel, “Bu dönemde örgütlerimiz her zamanki gibi 'Önce Türkiye' diyen bir anlayış ile çalışmalarını sürdürmelidir. Bu anlamda yaşanan acıların herhangi bir provokasyona yol açmasına asla izin verilmemelidir. Tam bir sağduyu ile hareket edilmelidir. İnsanlarımızı birbirinden ayıran ve toplumsal barışı sarsan her türlü anlayışa karşı duruşumuz aynen sürdürülecektir. Nefret söylemi içeren hiçbir toplumsal olaya müsaade edilmeyecektir. Örgütlerimiz ülkemize karşı tarihi sorumluluğunu bütün tahriklere rağmen aklın ve barışın sesi olarak yerine getirecektir.” şeklinde konuştu.