Kirişçi: 'Rezerv alanlar oluşturuldu, yepyeni bir Kahramanmaraş inşa edeceğiz' Kirişçi: 'Rezerv alanlar oluşturuldu, yepyeni bir Kahramanmaraş inşa edeceğiz'

City Blokları, 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerde yıkılarak büyük bir faciaya yol açmıştı. Binanın müteahhidi olan AKP'li Mehmet Özkan ve kardeşi İrfan Özkan, Hatay Antakya'da inşa ettikleri Özkan City Blokları'nda 97 kişinin hayatını kaybetmesinden sorumlu tutulmuştu. Özkan'ın kendi işlettiği spor salonu ve atış poligonunu genişletmek için kolonları kestiği ortaya çıkmıştı.

Cumhuriyet'ten Cengiz Karagöz'ün haberine göre; City Blokları'nda meydana gelen deprem sonrasında hazırlanan ön inceleme raporu, binanın kolonlarının kesildiği iddialarına işaret etmişti. Ancak, Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü tarafından hazırlanan bilirkişi raporunda, bu iddiayı doğrulayacak statik projeye ulaşılamadığı belirtildi. Rapor ayrıca, binanın zemin etüt raporunda belediye onayının olmadığına dikkat çekti.

akplimuteahhit

City Blokları faciasında hayatını kaybedenlerin aileleri, müteahhidin ortağı ve kardeşi İrfan Özkan'ın, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına tepki göstererek, "Biz yardım çığlıklarını ve yaşadığımız çaresizliği unutmadık. 6 Şubat’ın hesabı verilecek" diye isyan etti. Aileler, adaletin sağlanması için mücadelelerine devam edeceklerini belirtiyor.