Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, gününün büyük bir bölümünü gençler ve çocuklara ayırarak Kültür ve Kongre Merkezindeki kurslarda sanatsal eğitimler alan gençler ve sinema izlemeye gelen çocuklarla bir araya geldi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, hem vatandaşlarla zaman geçirmek hem de yapılan çalışmaları yerinde görmek için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezini ziyaret etti. Kültür merkezinin girişinde bekleyen aileler ve çocuklarıyla bir süre sohbet eden Başkan Atilla, kaval, bağlama, piyano, gitar ve keman gibi birçok farklı sanat dalında ücretsiz kursların verildiği atölyeleri gezdi. Önce piyano eğitiminin verildiği bölümü ziyaret eden Başkan Atilla, burada eğitim gören öğrenci ve eğitmenlerle keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Öğrencilerden hünerlerini sergilemesini isteyen Başkan Atilla, öğrencilerin söylediği türkülere eşlik etti. Kültür Merkezindeki gezisini yağlı boya resimlerin yapıldığı atölyede devam eden Başkan Atilla, ardından gitar eğitiminin verildiği bölüme geçti. Burada gitar çalıp şarkı söyleyen gençleri bir süre dinleyen Başkan Atilla, yetkililerden kurs hakkında bilgi aldı. Son olarak drama ve tiyatro eğitiminin verildiği atölyeyi ziyaret eden Başkan Atilla, burada bulunan gençlerle bir süre sohbet edip çalışmalarını inceledi, gençlere başarılar diledi.

Başkan Atilla çocuklarla film izledi

Başkan Atilla, daha sonra kültür merkezinde sanatsal faaliyetleri artırma ve çocuklara sinemayı sevdirme amacıyla başlatılan, ücretsiz sinema günlerinin düzenlendiği salonu ziyaret etti. Film gösterimi yapılan sinema salonunda aileler ve çocuklarıyla bir araya gelen Başkan Atilla, ailelerin görüş ve taleplerini dinledi. Başkan Atilla, çocuklarla yakından ilgilenerek onlarla fotoğraf çektirdi, çocuklarla birlikte çocuklar için gösterimi yapılan filmi izledi.